1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Arkana dobija novi benzinski motor
Renault Arkana dobija novi benzinski motor
3

Renault Arkana dobija novi benzinski motor

456
3
Podelite sa prijateljima:

Paleta motora francuskog kupeolikov SUV modela uskoro će biti proširena. 

Arkana, odnosno Megane Conquest kako glasi naziv za ovdašnje tržište, na startu je bio dostupan sa dve opcije: benzinski agregat od 140 ks ili klasični hibrid od 145 ks. Sada je u ponudu ušla još jedna pogonska jedinica – benzinac od 160 „konja“.

Reč je o verziji agregata 1,3 TCe, koja će vozaču na raspolaganje pored pomenutih 160 ks dostavljati i 280 Nm, što je za 20 Nm više nego li slabija varijanta od 140 „grla“. Naravno, i ovaj motor ima ispomoć sistema blagog hibrida, ali ovde je to onaj od 12V za razliku od većine konkurenata koji koriste onaj od 48 V.

Renault navodi da Arkana opremljena ovim blokom ima prosečnu potrošnju benzina u kombinovanom ciklusu vožnje od 5,7 litara na pređenih 100 kilometara. Takođe, ističu i da je emisija ugljen-dioksida 130 grama po pređenom kilometru, te da Arkana sa tim motorom ne podleže sistemu „malusa“ u Francuskoj.

Sigurno je da će francuska marka nastaviti da širi ponudi pogonskih jedinica kod Arkane, ali ostaje da se vidi u kom pravcu. Captur, koji je bio „donor organa“ za kupeoliki SUV ima u svom portfoliju i plug-in hibridno izdanje, dok Arkana trenutno računa samo na klasični hibrid. Sasvim je moguće da će to biti sledeći korak Renaulta, te da će i Arkana dobiti svoju baterijsku varijantu.

AutoRepublika 

(456)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Koliko im je bilo potrebno da „naprave“ novi motor?
10 minuta da preprogramiraju mapu i 2 dana da prilagode cjenovnik i ubace u brošure…

TheStig

Postoji jedan problem sa ovim „novim“ motorom. Nije toliko nov haha. Megane ga već ima u ponudi. Gledah prošle sedmice cjenovnik

moron

Odlična vest.
Dopada mi se ovaj motor.