1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Odličan rezultat na testovima bezbednosti za BMW Serije 4 (VIDEO)
Odličan rezultat na testovima bezbednosti za BMW Serije 4 (VIDEO)

Odličan rezultat na testovima bezbednosti za BMW Serije 4 (VIDEO)

192
0
Podelite sa prijateljima:

Druga generacija Serije 4 iz BMW-a je testove bezbednosti koje tradicionalno organizuje kuća Euro NCAP kompletirala sa odličnim ocenama, što će reći da je zaradila pet zvezdica. Imajući u vidu da je to model koji je, u strukturalnom smislu, identičan Seriji 3 koja je testirana tokom 2019. godine, NCAP je sproveo samo neka dopunska ispitivanja u segmentima gde se testna vozila mogu razlikovati.

Kako se može videti iz zvaničnog materijala, a koji uključuje video snimke i fotografije s testiranja, iskušenju je podvrgnuto nekoliko primeraka Serije 4, kako u kupe, tako i u kabriolet formi. Razlog za ovakav potez se krije u činjenici da se bočni deo karoserije bitno razlikuje između ove dve verzije, zbog poznatih ojačanja koja su nužna kod modifikacija bez krova.

Kako bilo, u oba karoserijska izvođenja se pokazalo da je putnička kabina BMW-a stabilna tokom simulacije čeonog sudara. Dalje, BMW Serije 4 je utefterio maksimalan broj bodova u oba testa, to jest prilikom sudara s preprekom po boku, i u situaciji ozbiljnije kolizije s bočnim stubom. Sve kritične zone karoserije su se pokazale izvanredno.

Testovi koji su trebalo da na iskušenja stave zaštitu putnika na prednjim sedištima, uključujući i zonu „odgovornosti“ naslona za glavu, otkrili su dobru zaštitu protiv povreda, čak i u slučajevima udara drugog automobila u rep testnih primeraka.

Euro NCAP je identifikovao i male razlike u nekim segmentima ocenjivanja za kupe i kabriolet. Tako se kupe pokazao izvanrednim u oblasti zaštite odraslih putnika gde je zaradio 97%, dok je kabriole dobio za procenat lošiju ocenu. Ista priča i kada su u pitanju bezbednost putnika sitnije građe i dečice, gde je verzija s tvrdim krovom zabeležila skor od 83 procenata, dok je sportski četvorotočkaš s mekim sklopivim krovom zavredio 80%.

Standardni sistem autonomnog kočenja u kritičnim situacijama (AEB) je maksimalno ocenjen u testovima ispitivanja funkcionalnosti pri niskim brzinama, ali i pri brzinama koje su karakteristične za urbanu vožnju. Nije se desilo niti jednom da ovaj sistem zakaže, odnosno da ne prevenira izgledan sudar.

U segmentu zaštite putnika kod bočnih udaraca, kabriolet je zaradio 15,6 od najviše 16 poena, dok je ovde kupe bio apsolutno maksimalnan.

Pogledajte kako je to igledalo na zvaničnom video snimku događaja.

AutoRepublika

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments