1. Home
  2. Vesti
  3. Staklo na Golfu jače od onog na Cybertrucku (VIDEO)
Staklo na Golfu jače od onog na Cybertrucku (VIDEO)
9

Staklo na Golfu jače od onog na Cybertrucku (VIDEO)

18.09K
9
Podelite sa prijateljima:

Kolege iz redakcije američkog portala Motor1, naletele su sasvim slučajno na video klip koji im je otkrio svu postojanost bočnih stakala ugrađenih na Volkswagen Golfu starije generacije. Naime, staklo je izdržalo ponovljene nalete sve burnijeg intenziteta metalne kugle, a zatim je sličan scenario ponovljen i sa čekićem.

Dakle, verovatno obesni vlasnik Volkswagen Golfa je iz, na oko nerazumljivih razloga, pokušao da uništi stakla na svom vozilu nadajući se da će to uspeti da učini metalnom kuglom, identičnih karakteristika onoj koja je bila kobna za bočna stakla na Teslinom pikapu Cybertruck, tokom svetske premijere. Jedanput, dvaput… ništa. Uprkos tome što je sve više snage i brzine bilo u izbačaju, staklo je ostajalo u komadu.

Ista stvar se ponovila i kada je mladić uzeo čekić u ruke. Ipak, transparentni mateerijal je poklekao pod naletima večeg čekića i staklo se razbilo.

Međutim, kada je isto presvučeno zaštitnom folijom, postalo je potpuno neuništivo, ostavljajući nas na taj način u enigmi zašto je uopšte kompanija Tesla pristupila finansijski zahtevnom razvoju skupocenog stakla, kada je rezultat mogla da postigne montažom zaštitne folije.

Ovo može da posluži i kao primer svima koji osporavaju kvalitet izrade kultnog nemačkog hedžbeka i koji bi da ga porede sa raznom bižuterijom automobilske industrije.

Da se podsetimo kako je Cybertruck razočarao Maska.

AutoRepublika

(18090)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Vrata bolja na jugu.

Mikrovalovi

Kakva vrata,kakav „jugo“ ?
O čemu ti bullazniš ?

BojanNeki

U tekstu je postavljeno (retoričko) pitanje zašto je Ilon odnosno Tesla krenuo u razvoj skupocenog stakla ako obično staklo može da bude identično čvrsto ili čak čvršće. Prvo da napišem da se ne radi o staklu uopšte nego prozirnom metalu tj alumijumu velike čvrstoće. Koliko sam shvatio deo kompanije je osnovan da bi samostalno razvijali i proizvodili velike i skupe staklene površine kojima su prekrivena njihova vozila, stakleni krovovi, solarni krovovi (solarni crep), budući kamioni i sl. te su osvojili proizvodnju prozirnog metala koji će biti korišćen čak i u svemirskoj industriji. Stakla na svemirskoj stanici će biti zamenjena sa… Pročitaj više »

BojanNeki

Ovi što daju minuse ne veruju da metal može da bude proziran.
Ravnozemljaši garant. 😉comment imagecomment image

BojanNeki

A ovako izgledaju Tesla solarni krovovi (stakleni crep) gde je već kratkoročni cilj da se pokriva oko 1.000 krovova nedeljno. Oko 8 sati je potrebno za jedan.
ps. moram malo da vas bombardujem takvim informacijama da shvatite koliko je Ilon opasan lik 😉

comment image?quality=82&strip=all&w=1600comment imagecomment image

s mile

koliko sam video, prilikom prezentacije i lomljenja stakla, Ilonovi radnici su podešavali one stege na test stolu, i ako sam lepo video, dosta se treslo staklo, tj nije bilo kruto pričvršćeno, a i bilo je većih dimenzija nego na autu, tako da po meni, sve je ovo marketing, nema šanse da nisu ni jednom probali na autu da polome, pre ove prezentacije. Suviše je to jaka kompanija, sa veoma ozbiljnim radnicima / istraživačima, da bi se ovako nešto desilo slučajno, a ovo sa VW… pa ko još njima nešto veruje…. VW mašina za marketing radi punom parom, onaj koncept VW… Pročitaj više »

wff

ovo sve svelo na onu „pa nije valjda da vise verujes svojim ocima nego meni?“ Tesla je mnogo jaka kompanija, pa im treba verovati, a VW izgleda nije najjaca na svetu, pa im ne treba verovati? Da li znas da ne postoji nijedan proizvodjac automobila koji nije lazirao neke podatke ili imao smrtne slucajeve zbog svojih fabrickih greski? VWgejt je samo medijski najproraceniji jer je bio sukob Nemacke i SAD. Sto se tice EV kod VW, odavno postoji eGolf i eUp, a samo ID3 se porucio u preko 50.000 primeraka PRE proizvodnje. Kada smo kod Tesle pogledaj model3 koliko ima… Pročitaj više »

Marcus

Sve je to deo marketinga

BojanNeki

Objasnio je Ilon da su puno puta probali i da je baš puklo pred publikom. Vrlo je moguće da su nastala oštećenja probama pa je puklo kada ne treba, i to dva puta. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=V-0UdLOC2iQ