1. Home
  2. Video
  3. Euro NCAP: Genesis odličan, Citroenu C4 četiri zvezdice (VIDEO)
Euro NCAP: Genesis odličan, Citroenu C4 četiri zvezdice (VIDEO)
1

Euro NCAP: Genesis odličan, Citroenu C4 četiri zvezdice (VIDEO)

295
1
Podelite sa prijateljima:

Nova runda testova evropskog NCAP ogranka donosi vrlo dobre odnosno odlične rezultate. 

Južnokorejski Genesis polako kreće u pohod na Stari kontinent. Kako je reč o premijum brendu, bilo je za očekivati da će ostvariti odlične ocene na testovima sudara. Euro NCAP ispitao je dva modela ove marke: G80 i GV80.

Oba korejska vozila dobila su maksimalnih pet zvezdica. G80 je zaradio čak 91% za zaštitu odraslih putnika, isto koliko i njegov veči brat GV80. „Korejci“ su se odlično pokazali i u sferi zaštite dece sa 87%, a GV80 bio je nešto lošiji od rođaka u vidu limuzine na polju zaštite pešaka i naprednih bezbednosnih sistema.

Euro NCAP je u ovoj rundi testiranja ispitivao i Citroen C4 koji se nije proslavio, no nije ni podbacio. Francuski hečbek je dobio četiri zvezdice, sa zaštitom odraslih putnika od 76%, dece 83%, potom za ugrožene učesnike u saobraćaju (pešaci i biciklisti) 57%, a nisu impresionirali si napredni sistemi koji su dobili svega 63%.

Rezultati poslednjeg kola Euro NCAP testiranja:

Model Ukupna ocena Zaštita odraslih putnika Zaštita dece Ugrožene grupe u saobraćaju Napredni sistemi
Citroen C4
76% 83% 57% 63%
Genesis G80
91% 87% 77% 91%
Genesis GV80
91% 87% 66% 88%

U prilogu se nalaze i video snimci testova pomenutih modela.

(295)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoran

citroen ima druge vrednosti:
Adult Occupant 80%; Child Occupant 83%; Vulnerable Road Users 57%; Safety Assist 63%