1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Novi Genesisov kupe na renderu
Novi Genesisov kupe na renderu
0

Novi Genesisov kupe na renderu

189
0
Podelite sa prijateljima:

Proširenje game korejske marke Genesis, koja pretenduje na status luksuzne, drastično je ubrzano tokom prethodnih meseci. Dodatno, u bliskoj budućnosti ćemo zasigurno videti još jedan atraktivan novitet. Biće to prvi kupe u proizvodnom miksu azijskog brenda, a kako će isti izgledati, potrudili su se da nam dočaraju, po običaju, kolege iz redakcije ruskog portala Kolesa.

Istorija Genesisa kao zasebne marke unutar korejske korporacije je započela tokom 2015. godine, dok je prvenac brenda bio poslovni sedan G90 koji je tada i debitovao. Od tog trenutka kreće ekspanzija, s tim da su mnogi spor start Genesisa, pripisali odsustvu SUV modela u ponudi. Oni su se u međuvremenu pojavili u gami, ali sada ide priča, podgrejana nedavnom premijerom konceptnog kupea iz snova, Genesisa X, da ćemo videti i serijski kupe. Fotografije studije možete videti u donjoj mini galeriji, dok predlažemo da obavezno pročitate i članak gde smo predstavili kupe X.

Ovde nije loše podsetiti se da su Korejci već imali vozilo s takvim imenom, i to u periodu od 2008. do 2016. godine, kada je s traka silazio model s dvoja vrata Hyundai Genesis Coupe, ali tada logotip Genesisa nije reprezentovao zasebnu marku. Verziju iz 2013. godine možete videti na fotografiji iznad.

Što se tiče izgleda budućeg kupea, jednostavno nema pouzdanih informacija na tu temu, pa je ceo fokus internet dizajnera bio na nedavno predstavljenom konceptu. Najveći su izgledi da će novitet dobiti sličnu, uspravno postavljenu rešetku hladnjaka, koja će vizuelno biti sjedinjena s dvodelnim prednjim svetlosnim grupama.

Prednji farovi se prelivaju u zonu blatobrana, iznad odbojnika. Karakteristični elementi viđeni na konceptu su karakteristične izbočine iznad lukova točkova, pa je ta vizija preneta i na ovde priloženi render. Kao što se da videti i na naslovnoj fotografiji, na zadnjem delu se vide vodoravno položene signalne grupe, koje takođe krasi podeljena, dvodelna ideja s paralelnim trakama.

Kao što smo svojevremeno i pisali o konceptu, nema nikakvih zvaničnih podataka o tehničkim specifikacijama očekivanog novajlije. Verovatno je da će kupe pozajmiti najsnažnije motore koji pogone druge modele marke. Onda bi to značilo da će se koristiti turbobenzinski agregat 3.5 T-GDI. On isporučuje 379 konjskih snaga i nalazi se pod haubom novog sedana G80, kao i novog krosovera GV80. Najsnažniji agregat koji poseduje korejska marka isporučuje 413 konjskih snaga. U pitanju je atmosferski benzinac označen sa 5.0 GDI. On je udarna snaga perjanice, to jest sedana G90.

Bazična verzija kupea će nuditi zadnju osovinu kao pogonsku, osnovana je pretpostavka medija, dok bi prestižnija izvođenja posedovala i sistem prenosa snage na sva četiri kraja karoserije. Uostalom, baš je takav slučaj i sa ostalim proizvodima ove marke.

Za kraj još da podsetimo da smo u poslednjih par dana objavili više članaka o novom shooting brakeu Genesisa. Nosi indeks G70 i izgleda predivno. Ko voli, lako će ga naći na našem portalu.

AutoRepublika

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments