1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Volkswagen kupuje deo GAZ-a?
Volkswagen kupuje deo GAZ-a?
0

Volkswagen kupuje deo GAZ-a?

338
0
Podelite sa prijateljima:

Kako javlja Reuters,  čelnici Volkswagen grupacije u pregovorima su oko kupovine udela u ruskom GAZ-u.

Naime, VW grupacija već dugo vremena traži partnera za rusko tržište, i veoma je moguće da su ga upravo i pronašli. Naime, Oleg Deripaska, vlasnik GAZ-a, ušao je u razgovore sa nemačkim auto proizvođačem jer i sam traži odgovarajućeg partnera, zarad smanjivanja troškova.

GAZ trenutno proizvodi laka komercijalna vozila, a dubljim partnerstvom sa Volkswagenom verujemo da bi se proizvodni program znatno diverzifikovao. Iako je nekoliko izvora bliskih Nemcima i Deripaski potvrdilo Reutersu  njihova saznanja, obe kompanije koje učestvuju u razgovorima odbile su da daju svoj komentar. Zvanični portparol Volkswagena rekao je samo kratko „da nije ovlašćen da komentariše tržišne spekulacije“.

Volkswagen i GAZ uveliko sarađuju, obzirom da se u GAZ-ovoj fabrici u Nižnjem Novgorodu proizvodili Škoda Yeti, Škoda Octavia i Volkswagen Jetta. Uz to, VW ima i svoj proizvodni pogon u mestu Kaluga, gde se od novembra 2016. godine proizvodi novi Volkswagen Tiguan. Između ostalog GAZ od Volkswagena kupuje i motore za svoja laka komercijalna vozila.

Očigledno je da je sledeći korak potpuno preuzimanje ruskog GAZ-a od strane Volkswagen grupacije.

(338)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments