1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari rasprodao proizvodnju planiranu za ovu i deo naredne godine
Ferrari rasprodao proizvodnju planiranu za ovu i deo naredne godine
0

Ferrari rasprodao proizvodnju planiranu za ovu i deo naredne godine

295
0
Podelite sa prijateljima:

Profit koji je ostvario Ferrari je prevazišao sva očekivanja, a celokupna proizvodnja za tekuću i deo 2019. Godine, već je rasprodata.

Šef marke Ferrari, Serđo Markione je izjavio da su proizvodni pogoni angažovani u skoro punom kapacitetu za ovu, i deo naredne godine. Postoji mogućnost naručivanja još samo jednog modela, ako isporuku želite u ovoj godini, a to je GTC4 Lusso.

“Svi ostali modeli, rasprodati su,” izjavio je Markione.

Vrednost akcija kompanije Ferrari je u petak porasla za 6,6% na rekordni nivo od 112,25 evra, na berzi u Milanu. Na taj način, tržišna kapitalizacija kompanije je dostigla iznos od 20,7 milijardi evra. Sama objava Markionea o rasprodatoj proizvodnji za oko jedne godine unapred, doprinela je ovakvom porastu vrednosti akcija.

Kompanija sa sedištem u Maranelu, izdvojena je iz konglomerata Fiat Chrysler Automobiles NV, a u četvrtak je objavila korigovanu vrednost pokazatelja EBITDA (dobit pre rashoda kamata, poreza i amortizacije). Ovaj pokazatelj je pokazao pozitivni pomak od 13%, i iznosio je 272 miliona evra za prvi kvartal 2018. godine. Na ovaj način, Ferrari je ostvario veći EBITDA, od onoga koji su prognozirali optimistični analitičari.

Markione, koji vodi Fiat u poslednjih četrnaest godina, trenutno radi na poslednjem petogodišnjem poslovnom planu i za FCA i za Ferrari. Naime, on uskoro odlazi u penziju, pa će ovaj plan sprovoditi njegov, još uvek javnosti nepoznat naslednik. Planovi za Ferrari će biti obelodanjeni u septembru. Uključivaće i želju kultnog proizvođača ka ekspanziji ka novim segmentima. Tu se naravno misli na neizbežan SUV segment, kao i na elektrifikovana vozila.

Vest da Ferrari trenutno testira novi model koji poseduje hibridnu tehnologiju, objavili smo prethodnog meseca.

(295)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments