1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari najavljuje V12 motor sa više od 830 ks
Ferrari najavljuje V12 motor sa više od 830 ks
1

Ferrari najavljuje V12 motor sa više od 830 ks

373
1
Podelite sa prijateljima:

812 Competizione je imao najmoćniji V12 agregat Ferrarija do sada, ali to će se uskoro promeniti. 

Ferrari 812 Competizione raspolaže sa atmosferskim 6,5-litarskim V12 motorom koji isporučuje impozantnih 830 ks i 692 Nm. No, to nije poslednja reč Ferrarija u vezi sa ovom pogonskom jedinicom. Majk Lejters, tehnički direktor italijanskog brenda, kazao je za Autocar da se uveliko radi na još snažnijem izdanju tog agregata.

Pa, koji bi model mogao da dobije ovaj fantastični motor? S obzirom na to da bi u narednim godinama trebalo da stigne naslednik za LaFerrari, on se javlja kao jedan od prvih kandidata, ali daleko od toga da je jedina opcija. Naravno, u igri je i Purosangue, prvi SUV ovog proizvođača, odnosno SAV kako ga sam Ferrari naziva.

Purosangue je i dalje u razvoju i proći će još dugo vremena pre nego što ga vidimo u serijskom izdanju. Ipak, sigurno je da je postoji potencijal za V12 motor kod ovog SUV-a, uostalom, tako bi se momentalno postavio iznad sve brojnije konkurencije.

Treća opcija jeste da će Ferrari svoj najsnažniji V12 agregat upotrebiti u nekom specijalnom modelu sa ograničenim brojem proizvedenih primeraka. Dobar primer su Monza SP1 i SP2 speedsteri koje je Ferrari predstavio 2018. godine. I tada su ova dva automobila koristila V12 motore koji su dostavljali velikih 810 „grla“.

Bilo kako bilo, u doba opšte elektrifikacije i opraštanja od tradicionalnih SUS pogonskih jedinica, mnogo je lepo čuti da Ferrari nastavlja da ih usavršava, uostalom oni su ipak duboko utkani u njegov DNK…

AutoRepublika 

(373)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

tako,tako