1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Iščekivana Kia Ceed na renderu
Iščekivana Kia Ceed na renderu
1

Iščekivana Kia Ceed na renderu

430
1
Podelite sa prijateljima:

Nedavno su se internetom zakotrljale špijunske fotografije inkognito verzije azijskog kompakta Kije Ceed, a samo tgo je bilo dovoljno umetnicima s kompjuterskim platnom i četkicom, kako bi na kompjuterski ekran bacili svoju viziju dolazećeg heča iz Koreje.

Ako potražimo podatak o korenima heča s oznakom Kia Ceed, znatiželja će nas vratiti u 2007. godinu, kada je kompakt prve generacije ugledao svetlost dana, uz opasku da je tada nazivan „cee’d“. Danas, u svom trećem pokolenju silazi s proizvodnih traka, nakon što je na Salonu automobila u Ženevi, održanom pre više od tri godine doživeo premijeru.

To nam kaže da je pravo vreme za planiranu restilizaciju neposredno pred nama, što dalje implicira i veći broj prototipova na ulicama. Iako su pod kamuflažom, i dalje su mamac za objektive paparaco novinara. Čak i ispod masivne folije, vidi se obrisi nove rešetke hladnjaka koja je postala uža u središnjem delu. Moguće je da će postati i šira, kao i da će se spojiti s prednjim svetlosnim grupama, na način na koji smo to već videli kod drugih proizvoda na četiri točka korejske marke, uključujući i osveženi sedan K3, nama poznatiji možda kao Cerato.

Renderi otkrivaju da tvorci istih smatraju da će nova diodna šema krasiti LED farove noviteta. Istovremeno, na špijunskim fotografijama se zapaža karakteristčan raspored dioda u četiri pravougaone tačke, s tim da će biti malo manje.

Kako špijunske slike vide specijalizovani „tumači“ istih, neće biti vidnih promena po bokovima heča, pa možemo pretpostaviti da će restilizovani model poneti preoblikovan još samo zadnji odbojnik, kao i zadnje signalne grupe. Da ne zaboravimo, automobil će ponosno nositi novo logo korejske marke. Uzgred, amblem je retko koga ostavio ravnodušnim, to jest, izazvao je opštu averziju, koliko smo propratili reakcije naših čitalaca.

Modernizacija će zahvatiti i putničku kabinu Ceeda, gde se očekuje implementacija savremenijeg multimedijalnog sistema. Što se tiče mehanike, verujemo da će većina pogonskih sklopova ostati ista, uz uvođenje hibridne modifikacije. Taj model će koristiti četvorocilindarski benzinski motor iz Hyundaija i30, koji raspolaže zapreminom od litru i po. Razvija 160 konjskih snaga i nudi 253 Nm najvišeg obrtnog momenta.

Premijera popularnog noviteta iz Azije bi trebalo da se dogodi u drugom delu ove godine. Možda će nekom biti zanimljivo i da čuje da se Korejci bave razvojem restilizovne verzije perjanice, atraktivnog sedana K900.

Za kraj još da dodamo da razumemo kupce Ceeda jer je u pitanju zaista lep automobil. Ipak, da im skrenemo pažnju da u eventualnoj trgovini s našim distributerom otvore četvoro očiju. To stoga, jer smo davnih dana primetili da ovdašnji trgovac voli da reklamira lažne beskamatne kredite, akcijske cene koje to nisu (već su redovne), kao i visoke iznose popusta, koji su opet drastično manji od promovisanih.

Pisali smo mnogo puta o tome, možete se igrati opcijom pretraga na našem sajtu, zanimljivije je nego da pružamo prečice u tekstu…

AutoRepublika

(430)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kia zaista ima bolestan pristup ljudskom mozgu, totalno potcenjivanje zdravog razuma. Ali, to nije tako samo u Srbiji. U Srbiji se Kie nude i reklamiraju sa fiktivnim „popustima“ do 25%, dok se u Sloveniji ti „popusti“ kreću do 42% 😊😊😊😊
https://www.kia.si/
Pa, šta ja da mislim o brendu koji je na „totalnoj rasprodaji“? Da je to dobra kupovina ili brend od koga treba bežati …