1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda – ovo je naša godina elektrifikacije
Škoda – ovo je naša godina elektrifikacije
0

Škoda – ovo je naša godina elektrifikacije

135
0
Podelite sa prijateljima:

Češki brend ove godine značajno je uvećao svoju elektrifikovanu gamu, a prve utiske u vezi sa prodajom očekuju već polovinom godine.

Kao glavne adute u borbi protiv visokih kazni u EU povodom flotne emisije štetnih gasova, u Škodi ističu električno izdanje mališana Citigo i plug-in hibridnu varijantu uzdanice Superba.

Citigo-e iV imaće ove godine svoju prvu punu godinu na tržištu, te će to dati jasnije rezultate gde je tačno ovaj automobil naspram svoje sve veće konkurencije. Škodin model koristi bateriju od 36,8 kWh i u stanju je da po jednom punjenju pređe 260 km.

Hibridni Superb iV kombinuje 1,4-litarski TSI agregat sa elektromotorom, te je vozaču ukupno na raspolaganju 218 ks i 400 Nm. Baterija od 13 kWh omogućava hibridnom Superbu da pređe do 62 km koristeći isključivo električnu energiju, dok se kao prosečna potrošnja u kombinovanom ciklusu rada ističe 1,5 litara benzina na pređenih 100 km.

U međuvremenu, Škodu očekuje prvi novi električni model. Ovaj najavljeni automobil trebalo bi da se ugleda na koncept Vision iV koji smo imali priliku da vidimo prošle godine u Ženevi. Nadolazeći model biće postavljen na modularnu platformu VW grupacije za električne automobile – MEB arhitekturu.

Osim toga, uskoro se očekuje i plasman hibridnih varijanti nove Octavije, te će ova godina zaista proći u znaku elektrifikacije, bar kada se govori o Škodi.

AutoRepublika 

(135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments