1. Home
  2. Vesti
  3. Teslina fabrika u Nemačkoj sklapaće 500.000 automobila godišnje
Teslina fabrika u Nemačkoj sklapaće 500.000 automobila godišnje
0

Teslina fabrika u Nemačkoj sklapaće 500.000 automobila godišnje

166
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački Bild  javlja da će pogon Tesle u blizini Berlina na godišnjem nivou proizvoditi pola miliona vozila. 

Da li su podaci koje je objavio Bild tačni ili ne ostaje da se vidi, ali su sasvim realni, jer Tesli treba novih kapaciteta, pogotovo za Evropu gde im je prodaja sve veća.

Nemački mediji prenose i da će Tesla investirati 4 milijarde evra u izgradnju nove fabrike i pratećih sadržaja. Osim toga, ističe se da je čitava lokacija koju je američki proizvođač kupio veličine 420 fudbalskih terena. Ipak, u brojku koju forsiraju germanski pripadnici sedme sile ulaze i sredstva za otvaranje istraživačko-razvojnog centra, koji će takođe biti lociran u blizini Berlina.

Ilon Mask je najavio da će Tesla prvo sklapati jedan automobil u nemačkoj fabrici – i to Model Y, najsvežiji i poslednji dodatak S3XY gami. Nakon toga, ovom automobilu će se pridružiti i Model 3 u pogonima kraj Berlina.

Američki brend planira da osim vozila ovde pravi i platforme, pogonske sklopove i naravno baterije za automobile.

AutoRepublika 

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments