1. Home
  2. Vesti
  3. Teslina evropska fabrika počinje sa radom tek 2022. godine?
Teslina evropska fabrika počinje sa radom tek 2022. godine?
0

Teslina evropska fabrika počinje sa radom tek 2022. godine?

139
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački stručni portal Automobilwoche navodi da je dobio informacije od neimenovanih izvora iz samog Tesle da će pogon pokraj Berlina početi sa radom u januaru 2022. godine. 

Navodno, šef Tesle – Ilon Mask, produžio je rok tamošnjem rukovodstvu za još šest meseci, kako bi se kompletirali svi neophodni radovi na izgradnji fabrike i postavljanju proizvodnih robota. Ovo se ne slaže sa poslednjim zvaničnim informacijama koje su stigle iz američke marke.

Naime, 26. aprila Tesla je potvrdio da veruje da će uspeti da finaliziraju sve neophodne poslove u vezi sa proizvodnom lokacijom pored nemačke prestonice, te da će prvi automobili biti montirani tamo krajem godine. Pre toga bilo je optimističnih najava, poput proizvodnje već u julu tekuće godine, no jasno je da od toga nema ništa.

Glavni problem sa otvaranjem fabrike jeste deo pogona gde će se odvijati proizvodnja baterija. Tesla je izmenio projekat bez prethodne dozvole nemačkih vlasti i sada se mora izboriti sa brojnom i komplikovanom germanskom birokratijom.

Podsetimo, američka kompanija planira da otvori svoju „gigafabriku“ u rejonu Berlina. Odavde bi trebalo da silaze primerci Modela 3 i Modela Y, a godišnji kapacitet pogona iznosiće do 500.000 automobila. Reč je o veoma velikoj investiciji, a u novoj fabrici trebalo bi da bude zaposledno oko 12.000 radnika…

AutoRepublika 

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments