1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes AMG SLS Electric Drive traži novog vlasnika
Mercedes AMG SLS Electric Drive traži novog vlasnika
0

Mercedes AMG SLS Electric Drive traži novog vlasnika

190
0
Podelite sa prijateljima:

AMG-ovo električno čudo je ujedno i vrlo skupo. 

Nedavno su brojni stručni mediji nestručno, ili možda bolje reći neupućeno, preneli da će AMG uskoro predstaviti svoj prvi električni automobil. To nije istina, jer je prvi EV model iz AMG odeljenja izašao još 2012. godine. Naravno, radi se o SLS Electric Drive, odnosno o električnom izdanju SLS-a.

Mercedes je mnoge iznenadio kada je na Salonu automobila u Parizu 2012. godine predstavio SLS Electric Drive. Model je po svemu sudeći stigao prerano na tržište, jer tada nije postojala današnja opčinjenost električnim vozilima, slično kao što je prošao i Audi sa R8 e-tron. No, baterijski SLS brzo je pronašao put do kupaca, jer je stvoreno manje do 100 jedinica.

Tada je cena za električni SLS startovala od 400.000 evra, no danas je daleko veća zbog retkosti ovog modela. Konkretan primerak prvo je dostavljen u Švajcarsku, mada se trenutno nalazi u Nizozemskoj. Tokom života je ukupno prešao skromnih 3.800 km, a poslednji put je servirisan u maju 2018. godine kada je imao pređenih 2.297 km.

Podsetimo, električni SLS koristi četiri elektromotora za pogon na sve točkove. Vozaču je na raspolaganju mamutskih 740 ks i 1.000 Nm, što pruža odlične performanse te se juriš do 100 km/h obavlja za 4,9 s. Čitav pogonski sklop napaja se energijom koja se skladišti u bateriji kapaciteta 60 kWh. Domet je skroman i iznosi 250 km prema NEDC ciklusu.

Dakle, reč je o vrlo retkom automobilu koji je u neku ruku bio i pionir čitave elektrifikacije kod Mercedesa. Pa, koliko takav jedan četvorotočkaš košta? Odgovor je mnogo – vlasnik traži čak 1.050.000 evra. Stručnjaci navode da bi ovaj model lako mogao „prebaciti“ i čitavih 1,3 miliona evra!

AutoRepublika 

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments