1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Atelje Next Level prikazao Jeep Gladiator sa šest točkova
Atelje Next Level prikazao Jeep Gladiator sa šest točkova

Atelje Next Level prikazao Jeep Gladiator sa šest točkova

185
2
Podelite sa prijateljima:

Svedočili smo i u prošlosti pokušajima da se serijske verzije pikap kamioneta konvertuju u monstrume s tri osovine, pa i sam Jeep Gladiator je već bio predmet takvih zahvata. Međutim, do ovog trenutka smo mogli da vidimo samo glomazne varijante istih, ponuđene po sumanitim cenama.

Za primer se može uzeti i nedavna premijera modela Rezvani Hercules, koji je listiran po početnoj ceni od 225 hiljada američkih dolara. Međutim, imamo i vedrije vesti, da ne kažemo bolje ponude, jer se sada javila kompanija Next Level, sa sedištem u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, koja je prikazala svoje viđenje Jeepa Gladiatora, i koje je ne samo najharmoničnije izvedeno, već je i ponuđeno po najpristupačnijoj ceni. Naravno, ne treba smetnuti s uma da je sve ipak relativno.

Novi Next Level Jeep Gladiator 6×6 ne odaje utisak manijaka na steroidima. Zadržao je oblik serijske verzije Jeepa, dok se od dodataka uočavaju jedino točkovi kojima je spoljni prečnik na nivou od 37 inča, a tu su i sklopive stepenice bez kojih bi ulazak u ovu grdosiju bio zadatak dostojan veština kojim raspolaže naša Ivana Španović, na primer.

Jasno, pa i očigledno, tovarni prostor je morao biti produžen sa 1,5 na 2,4 metra, kako bi montaža treće osovine i dodatnog para točkova bila uopšte i moguća.

Ako ste pomislili da ovaj Gladiator nudi stalni pogon na sve tri osovine, prevarili ste se jer pikap koji je preuredio Next Level poseduje standardnu konfiguraciju 6×4, dok se treća osovina priključuje samo onda kada je apsolutna neophodnost da dodatni par točkova pripomogne.

Prenosni odnos je uvećan na 4,88 sa originalnih, fabričkih 4,1 kod izdanja Rubicon, odnosno 3,73 za standardnu verziju Gladiatora. Trag točkova je postao širi, dok je impozantniji i klirens. Umesto amortizera koji su ugrađivani kod fabričke verzije, ovde su instalirane komponente koje je razvio Fox i koje su osmišljene da bi podnele veće terete od uobičajenih.

Zanimljivo je to što Next Level nudi izbor varijanti ovog delikatesa s tri različita pogonska sklopa, dok Jeep nudi samo dva dostupna motora za Gladiator u serijskoj formi.

Dakle, kupac može da bira između 2,0-litarskog turbobenzinca s četiri cilindra i 274 konjskih snaga uz 393 Nm najvišeg obrtnog momenta, kakav se ugrađuje i u SUV Jeep Wrangler, ali ne i u serijsko izvođenje pikap kamioneta Gladiator. Tu je i atmosferski V6 pogonski blok radne zapremine 3,6 litara sa 289 „konja“ i 353 Nm, kao i dodatno navijeni turbodizel, isto tako u V6 konfiguraciji, koji iz trolitarske zapremine izvlači 380 „grla“ i 637 Nm.

Next Level za troosovinsku verziju Gladiatora iska najmanje 132 hiljade američkih dolara, u koju cenu je uključen i enterijer obložen nappa kožom. Ostale modifikacije sa šest točkova su značajno skuplje, ali ne treba zaboraviti da standardni Jeep Gladiator u Americi košta ne više od 60 hiljada dolara, čak i kada je maksimalno „napucan“ dodatnom opremom.

AutoRepublika

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Čmire

Gladijajator

BB

Maska mu kao radijator…