1. Home
  2. Prezentacije
  3. Premijera troosovinskog čudovišta: Rezvani Hercules 6×6 (VIDEO)
Premijera troosovinskog čudovišta: Rezvani Hercules 6×6 (VIDEO)
0

Premijera troosovinskog čudovišta: Rezvani Hercules 6×6 (VIDEO)

1.73K
0
Podelite sa prijateljima:

Maloserijski terenac Rezvani Tank svakako izgleda brutalno, ali njegova slika naprosto bledi kada se sagleda pored najnovijeg modela male američke kompanije. Pred nama je pikap kamionet Rezvani Hercules i to u formi izvorno troosovinskog monstruma sa šest (pogonskih) točkova i dužinom od 6,2 metara, kao i košarkaškom visinom od cela dva metra! Ni širina nije ništa manje impresivna i iznosi 214 centimetara.

Kao što je to slučaj i s modelom Tank, tako i novi Hercules počiva na šasiji Jeepa Wranglera, od koga je dobio i menjačku kutiju kao i karoseriju. Ali, sve pobrojane komponente su ozbilnjno revidirane i ojačane.

Među najudaljenijim osovinama Herculesa se prostire ogromnih 3.505 milimetara, dok je između druge i treće osovine prostor od 991 milimetra. Pikap kamioneti pune veličine, kako to Amerikanci kažu, zavideće vlasnicima Herculesa i zbog gabarita prikolice koja dostiže 2.377 milimetara u dužinu.

Novi džinovski pikap kamionet poseduje mogućnost da aktivnim drži jednu, dve ili pak i sve tri pogonske osovine. Na svim osovinama je primenjen sistem vešanja s oprugama, a uz doplatu se dobija i paket koji čini lagodnijom vožnju po „ne dao ti Bog“ terenima, onaj koji se naziva Offroad. Taj paket uključuje moćne amortizere marke Fox, uvećani klirens, posebne gume prilagođene terenskoj nameni (možete ih videti na demonstracionom vozilu). Dostupne su i snažne kočnice sa osmoklipnim kočnim čeljustima.

U osnovnom izvođenju, Hercules je pogonjen atmosferskim V6 motorom zapremine 3,6 litre. On razvija 289 konjskih snaga, ali ako poželite motor s turbo asistencijom, tu je dobri, stari trolitarski dizel koji raspolaže istom pognoskom silom.

Sudeći po prirodi ovog proizvoda, teško da će biti kupaca zainteresovanih za osnovnu verziju. Nema sumnje da će puno klijenata izaći s opredeljenjem da dobiju atmosferski SRT V8 motor, 6,4 litara zapremine. On razvija 500 konjskih snaga. Tu je „blesavi“ Hemi motor sa svojih 7 litara, koji uz masivnu asistenciju može dohvatiti i svih 1.300 konjskih snaga.

Oklopna varijanta modela Rezvani Herculesa nosi indeks Military Edition, a poseduje zaštitu koja ispunjava B7 standard, što pokriva i staklene površine. Takvi kamioneti se mogu dobiti jedino s V8 motorom, a ni njihov set opreme i nije baš standardan. Poseduje zaštitu od elektromagnetnih napada, termovizijsku sliku, čelični nosač branika, dimnu zavesu, sirenu… Moguće je dobiti čak i opremu za zaštitu od eventualnih napada hemijskim oružjem.

Za razliku od ludačke spoljašnosti, enterijer izgleda čudno, obično, skoro kao kopija donorskog Wranglera. Sedišta su presvučena skupocenom kožom, ali su ostali elementi izrađeni od materijala koji nisu tako fensi.

Uvodne cene su već poznate, ali se ne može reći da su toliko indikativne u smislu naknade za kompletan proizvod skockan po želji. Dakle, cene kreću od 225 hiljada američkih dolara za bazični Rezvani Hercules, dok je 325 hiljadaa najmanjih američkih banknota cena za oklopno izdanje, ono s oznakom Military Edition.

U stvari, hajde da ogolimo stvar do kraja. Bogato opremljeni Rezvani glatko doseže cenu od pola miliona dolara, pa ko voli – nek izvoli.

Pogledajte malo i video materijala.

AutoRepulika

(1727)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments