1. Home
  2. Istorija
  3. U Francuskoj otkriveno ogromno groblje starih automobila (VIDEO)
U Francuskoj otkriveno ogromno groblje starih automobila (VIDEO)
1

U Francuskoj otkriveno ogromno groblje starih automobila (VIDEO)

2.53K
1
Podelite sa prijateljima:

Negde u Francuskoj decenijama je napušteno nekoliko desetina starinskih automobila, uključujući mnoge francuske (Renault, Peugeot, Citroen…) i nekoliko pravih rariteta.

Britanski jutjuber imena The Bearded Explorer tokom svojih istraživanja napuštenih mesta ponekad otkopava groblja automobila. Njegova poslednja „ekspedicija“ ga je odvela u Francusku. Na ogromnom zemljištu sa nekoliko štala, šupa i drugih skloništa, otkrio je desetine automobila koji su decenijama bili napušteni.

Većina njih su francuski, najstariji datira s početka 20. veka, a najnoviji je iz sedamdesetih godina prošloga veka. Na lokalitetu, za koji se čini da se nalazi u Bretanji, barem prema nekim vidljivim tragovima okoline, ima više od 50 vozila. Ogromna većina njih je nepopravljiva.

Rđa i vegetacija uništile su mnoge modele koji su tamo uskladišteni. Mnogi, u svoje vreme prilično uobičajeni Renaulti zauzimaju prostorije. Tu su 4CV, R12, R15. Peugeoti su ređi, a veoma stari model marke je toliko oštećen da je neprepoznatljiv. Vidljivo je nekoliko značajnih Citroena, uključujući DS i CX.

Tu su i dva Panharda 24, koji je istorijski raritet, nažalost, osuđen na zaborav. Takođe su tu i specijalni kamioni, uključujući Citroen U55 opremljen kranom i Renault Goelette za vatrogasce. Nekoliko motocikala i mnogo bicikala su takođe zauzeli svoje mesto pod suncem.

Pored Francuza, nekoliko Nemaca je okupljeno u istom hangaru i među vidljivim automobilima. Oni su u najboljem stanju. U pitanju su Mercedes 450 SE i SLC iz sedamdesetih, a parkiran je i BMW 2000 CS, koji čak izgleda kao da se može spasiti uz veoma temeljnu restauraciju. Poklopac glave cilindra njegovog motora nedostaje, a stanje unutrašnjih elemenata koji su na taj način vidljivi sugeriše da je poklopac nedavno uklonjen.

Ali, malo je verovatno da će neki od napuštenih automobila ikada ponovo krenuti na put.

AutoRepublika

(2528)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

„dodjoh – videh – odoh kuci da zaboravim“. Ovde je malo toga upotrebljivo za restauraciju. Cini mi se da je onaj GAZ-69 u najboljem stanju! 🙂