1. Home
  2. Vesti
  3. Performantni ID.3 R na meniju 2024.?
Performantni ID.3 R na meniju 2024.?
2

Performantni ID.3 R na meniju 2024.?

196
2
Podelite sa prijateljima:

ID.3 se tek „ispilio“, a Volkswagen već planira njegovu budućnost. Naime, ID.3 R bi mogao da bude lansiran 2024., i to s tandemom elektromotora i moćnijim ubrzanjem u odnosu na sledeću generaciju Golfa R.

Jirgen Štakman, šef prodaje Volkswagena, rekao je da budućnost R linije „mora biti električna“. Finalni detalji se još uvek razmatraju, ali VW „bi trebalo da bude sposoban da isporuči nešto smislenu u roku kraćem od pet godina“.

Šef istraživanja i razvoja, Frank Velš, slžae se s ovim smernicama, ali u međuvremenu, Nemci „imaju mnogo toga da urade s ostalim ID. modelima, Golfom, Tiguanom, i tako dalje.“

Ukoliko pogledamo širu sliku, ono što je važno za kompaniju je da napravi pun pogodak s novim Golfom u smislu tržišnog uspeha. Takođe, važno je da Tiguan R bude uspešan kao alternativa Cupra Ateci i ostalim sličnim performantnim krosoverima.

Velš je, što se ID.3 R tiče, rekao da je „ovom modelu potreban pogon na sve točkove i performantan elektromotor. Neće nositi oznaku GTI, a da li će to biti R ili nešto drugo, ostaje nam da vidimo“. S obzirom da su Teslini i Polestarovi performantni modeli sve popularniji, nema sumnje da se ID.3 R-u smeši uspeh.

Ipak, do 2024. ima još dosta a Volkswagen mora da se pozabavi nekim problemima pre nego što se baci na posao. Najpre prioriteti, a oni podrazumevaju redovnu restilizaciju do tada. Na drugom mestu plastični trim nije za pohvalu, a beli volan i čudan selektor bi trebalo da budu zamenjeni do tada.

ID.3 bi mogao da košta ispod 30.000 evra u najosnovnijoj varijanti, ali kupci elektromobila ipak očekuju i dozu kvaliteta za taj novac, i to s pravom. Takođe, tu je i Volkswagenov bedž, koji nije u skladu sa spomenutim „problemima“. Kompanija bi mogla da požuri s projektom i kompletira ID.3 pre kraja 2019. za modelnu 2020. godinu.

Takođe treba naglasiti to da je VW ušao u partnerstvo s firmom QuantumScape, vezano za čvrste baterije, tehnologiju koja bi u komercijalnom smislu trebalo da stupi na scenu upravo 2024. Međutim, ostaje da se vidi, da li će ID.3 R dobiit čvrste baterije umesto „tradicionalnih“ litijum-jonskih.

AutoRepublika

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Bio sam i u tom id3… ili šta već, ali to je uvreda za one koji pameti imaju…teški plastikaner, obilje tvrde,jeftine plastike, jadno napravljena unutrašnjost zarad male mase…ne, hvala.
Više su impresionirali kinezi sa svojih par suvova, vv7 , glupavih naziva ali jako dobre izrade. Čak je i kamiq u Monte Carlo opremi, ali sa benzincem 85kw i dsg (sve za 35k €) više dojmio ljude, pa i mene.
Jedna Corsa je prošla za nijansu lošije, iako pokazuje znatan napredak i ne bih se čudio ako od francuskih blizanaca bude prodavanija.

moron

Na šta li liči taj Kamiq 1,0 TSI za 35 hiljada?
Svet je otišao u tri majčine…