1. Home
  2. Vesti
  3. Princa Filipa će na večno počivalište odvesti specijalni Land Rover
Princa Filipa će na večno počivalište odvesti specijalni Land Rover
0

Princa Filipa će na večno počivalište odvesti specijalni Land Rover

2.02K
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je nekoliko dana od smrti Princa Filipa, a sahrana je zakazana za subotu.

Čovek koji je ostao upamćen po dugačkoj i uspešnoj vojnoj karijeri i teorijama zavere kako je organizovao smrt princeze Dajane, takođe je bio i veliki ljubitelj automobila. Toliko veliki da je posedovao vozačku dozvolu i bio aktivni vozač sve do svoje 97. godine, a njegov omiljeni četvorotočkaš je bio Land Rover.

Filip ga je toliko voleo da je jednom prilikom rekao, „kada umrem bacite me u Land Rover i odvezite me do Vindzora“. Želja će mu se izgleda ostvariti pošto je kraljevska porodica upravo najavila da spreman specijalni Land Rover Defender 130 „Gun Bus“ za takvu priliku.

Filip se mogao pohvaliti sa bogatom istorijom nekih od najpoznatijih britanskih automobila, kao što su Lagonda 3.0 i Alvis TD21, ali je njegovo srce osvojio Land Rover početkom sedamdesetih godina kada je debitovala njegova luksuzna verzija pod značkom Range Rover. Od tada pa sve do svoje smrti u 99. godini života princ će posedovati svaku generaciju Range Rovera.

Nije bila retkost da lično prevozi velike državnike tokom posete Velikoj Britaniji. Ali u februaru 2019. godine, njegov Land Rover Freelander se prevrnuo nakon što se princ direktno sudario sa korejskim mini hečbekom, Kijom Picanto. Tvrdio je da mu je sunce udaralo u oči i da iz tog razloga nije uočio malenu Kiju, ali i pored toga je morao da preda svoju vozačku dozvolu.

Tokom 2016. godine Filip je naručio takozvani „gun bus“ od strane britanske kompanije Foley Specialist Vehicles. Kao što se može zaključiti po priloženim fotografijama, odlikuje ga poveći zadnji prostor za lovce, sa LED osvetlenjem, kožnim enterijerom i velikom dozom kvalitetnog francuskog drveta. Upravo će jedan takav primerak prevesti Filipa na večno počivalište u subotu, pa je definitivno zanimljivo videti da vozilo koje je specifično razvijeno zbog princa i toliko mu je značilo u životu – i onom prethodnom i ovom večnom.

AutoRepublika 

(2020)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments