1. Home
  2. Vesti
  3. Fabrici u kojoj se sklapa Astra preti zatvaranje
Fabrici u kojoj se sklapa Astra preti zatvaranje
1

Fabrici u kojoj se sklapa Astra preti zatvaranje

314
1
Podelite sa prijateljima:

Vauxhall, kao marka koju koristi Opel u Ujedninjenom Kraljevstvu, će možda obustaviti proizvodnju kompakta s oznakama Astre u fabrici izgrađenoj u Elezmir Portu u Češiru. Ovo bi mogao biti neslavan epilog koji bi se odigrao za tačno godinu dana, ako ne bi bio postignut sporazum sa ostrvskom vladom, kojim bi bio predviđen subvencionisan razvoj novog električnog modela, a čija bi se proizvodnja obavljala u tom kompleksu.

Prema informacijama koje su postale javne jer ih je Stellantis, kao društvo koje kontroliše Vauxhall, obelodanio u vidu objave planova proizvodnje u budućem periodu, Astra uskoro završava karijeru. Britanski Telegraph je izvestio da je predviđeno da kompakt aktuelne generacije bude povučen iz proizvodnje narednog aprila.

Stellantis je nedavno napustio planove razvoja novog konvencionalnog automobila koji bi bio sklapan u Elezmir Portu, nakon što su ostrvske vlasti najavile da će počev od 2030. godine zabraniti prodaju novih vozila pogonjenih motorom s unutrašnjim sagorevanjem.

Šef ogromne grupacije Stellantis Karlos Tavarez je prošlog meseca izjavio da bi nastavak proizvodnje automobila u luci u Češiru podrazumevao sklapanje elektromobila u tim pogonima, a za šta bi od ključnog značaja bila velika finansijska ulaganja. Ipak, kompanija je već markirala fabrike u kojima je planirana montaža baterijskih vozila u budućnosti.

AutoRepublika

(314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Da, da, mi ne želimo vaše automobile sa SUS motorima već samo na batetije i pedale. Ali pod uslovom da nam napravite (preuredite), samo za nas, novu fabriku gde će se praviti elektromobili sa volanom na desnoj strani.

Britanci, nadmeni i arogantni, as usual.