1. Home
  2. Prezentacije
  3. Restilizovan krosover BYD Song Pro (185 ks) veličine X-Traila za oko 12 hiljada evra
Restilizovan krosover BYD Song Pro (185 ks) veličine X-Traila za oko 12 hiljada evra
0

Restilizovan krosover BYD Song Pro (185 ks) veličine X-Traila za oko 12 hiljada evra

196
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski krosover druge generacije BYD Song Pro je ušao u prodaju na lokalnom tržištu tek 2019. godine i može se reći da je svojom pojavom privukao pažnju publike. Čak je i u 2020. godini koju su obeležile mere izolacije privukao više od 93 hiljada kupaca.

Međutim, kompanija je već požurila da „klasića“ modela Nissan X-Trial i Mitsubishi Outlander modernizuje, i to koliko razumemo, u ne u maloj meri!

Gledano sa spoljne strane, promene 4.650 milimetara dugog SUV-a su zaista minimalne. Uvećana je maska hladnjaka baš kao što su i branici retuširani. Ipak, to su modifikacije koje se daju primetiti jedino kada se postroje model pre i nakon restilizacije.

Ali, postoji jedan detalj koji jeste relativno lako uočljiv. Naime, prednji amblem sada više nije smešten na zasebnoj ploči, već se nalazi u gornjoj sekciji rešetke hladnjaka.

Za razliku od eksterijera, unutrašnjost krosovera iz najmnogoljudnije zemlje na svetu je ozbiljno preuređena. Gotovo sve pojedinosti su izmenjene, uključujući i sedišta kao i ručice za otvaranje vrata. Centralni ventilaciono otvori su izmešteni naniže, iako su i ranije bili dosta nisko, a pod centralnom konzolom se nalazi poveća ostava za sitnice opremljena i priključcima za USB.

Ponuđena je i opcija dvobojne završne obrade putničke kabine, otprilike baš kao što i vidimo na priloženim fotografijama iz enterijera novajlije.

Najbitnija novina kod modernizovanog krosovera se tiče odbacivanja postavke koja podrazumeva tradicionalan instrumentacioni klaster. Umesto njega je postavljen skroman displej veličine umereno gabaritnog pametnog telefona i na njemu se očitavaju najbitniji podaci.

Istovremeno i nažalost nije montiran projekcioni ekran, nalik onome koji „viđamo“ na vozilima marke Wey. Za detaljnije i više informativne poruke, moraćete se osloniti na pogled upućen ka većem ekranu, onom koji je integralni deo multimedijalng sistema. Ta jedinica po dijagonali meri 12,8 inča. Zanimljivo je da vozač bira hoće li ovaj monitor biti u pejzažnom ili portretnom položaju (vodoravan ili uspravan), s obzirom na činjenicu da je moguće ručno ga rotirati pod uglom od 90 stepeni.

Bilo je i nekih promena s tehničke strane. Jednoipolitarski turbobenzinac je dobio više vatre pa tako sada razvija 185 konjskih snaga uz najviših 288 Nm obrtnog momenta, umesto ranijih 160 „konja“ i 245 Nm. Uz to, odstranjen je i šestostepeni robotizovani menjač u korist trajnijeg rešenja koje podrazumeva sedmostepeni automatik s dvostrukom spojnicom. Ponuda ručnog menjača uopšte nije predviđena, mada je pre restilizacije mogao biti izabran i takav varijetet.

Benzinci nude jedino prednji pogon, dok ubrzavaju od nule do „stotke“ za 10,8 sekundi. Nešto kasnije ćemo biti u prilici da svedočimo premijeri hibrida s integralnim pogonom (sada s 324 ili 473 ks), kao i čisto električnih verzija (sada s 163 ili 184 ks). Sve ovo nakon što i pomenuta izvođenja budu predmet restilizacije.

Pre reforme je BYD Song Pro u Kini prodavan počev od 11.500 evra, ali će verzija zategnutih bora biti nešto skuplja kada krene ka kupcima, negde tokom leta. Međutim, to se verovatno neće doticati nas jer nisu poznati planovi za izvoz ovog modela. Barem ne još uvek i barem ne za ovaj konkretan model. Kako bilo, BYD je na evropsko tržište već počeo da šalje veći i skupoceniji krosover Tang.

AutoRepublika

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments