1. Home
  2. Vesti
  3. Kineski Xiaomi želi da proizvodi električne automobile
Kineski Xiaomi želi da proizvodi električne automobile
0

Kineski Xiaomi želi da proizvodi električne automobile

273
0
Podelite sa prijateljima:

Još jedan kineski IT gigant bi da uplovi u automobilske vode. 

U poslednje vreme sve se češće mogu pročitati vesti da neka od velikih kompanija iz IT sfere želi da proizvodi električna vozila. Prvi je na spisku bio Apple koji navodno privodi kraju fazu razvoja svog automobila, a sada su na red stigli i Kinezi. Odnosno njihovi IT divovi, pa smo nedavno mogli da čujemo da Huawei želi da plasira svoj EV, dok je poslednja informacija vezana za Xiaomi.

Šef Xiaomija, Lei Jun, veruje da veliki broj gedžeta kod električnih automobila, kao i komplikovan softver, predstavljaju idealnu odskočnu dasku za tu kompaniju i lak ulazak na tržište baterijskih vozila. Xiaomi je u pravom smislu reči gigant u svojoj oblasti, i nema sumnje da su finansijski sposobni da daju potporu razvoju EV modela.

Ova kineska kompanija je jedan od vodećih svetskih proizvođača mobilnih telefona, i u prethodnoj godini pretekli su Apple. No, Xiaomi je i ranije sarađivao sa automobilskom industrijom. Do sada su zajedničkim snagama sa brendom Bestune koji je deo FAW-a predstavili jedan SUV model – Bestune T77.

Osim toga, sarađivali su i sa velikanom Lamborghinijem. Sa italijanskim brendom radili su na razvoju vozila za karting koje je inspirisano superautomobilima čuvenog proizvođača.

Kako javljaju kineski mediji, Xiaomi je zainteresovan da svoj potencijalni električni automobil proizvodi u fabrikama Great Walla. Za sada, niko od zvaničnika kompanije nije potvrdio, niti negirao navode medija.

AutoRepublika 

(273)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments