1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Mazda 6 stiže sa pogonom na zadnje točkove i novim motorima
Nova Mazda 6 stiže sa pogonom na zadnje točkove i novim motorima
9

Nova Mazda 6 stiže sa pogonom na zadnje točkove i novim motorima

7.41K
9
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka najavila je da će budući sedan uneti (ne)očekivane izmene u njenu gamu. 

Mazda će plasirati dva nova agregata. U pitanju su benzinski i dizelski motori sa šest redno postavljenih cilindara. Obe pogonske jedinice videće primenu u novoj generaciji Mazde 6, ali ovde nije kraj novitetima. Nadolazeći sedan imaće i blagu hibridnu varijantu, a pored toga dolaziće sa pogonom na sve ili samo na zadnje točkove.

Prema prvim informacijama buduća iteracija Mazde 6 svojim gabaritima nalaziće se između D i E segmenta. Predstavnici japanskog brenda već su rekli da žele vrhunsku voznu dinamiku, ali se sada pojavila informacija i da će se uključiti u borbu sa performantnim limuzinama.

Smatra se da će Mazda 6 u najsnažnijem obliku razvijati između 500 i 550 konjskih snaga, što je sasvim dovoljno da se uključi u borbu u pomenutom segmentu.

Kada je reč o izgledu očekuje se da će se Mazdini dizajneri ugledati na fantastični koncept Vision Coupe. Još uvek nema govora o tome kada bi nova Mazda 6 mogla da se nađe na tržištu, ali svakako to neće biti pre 2021. godine.

AutoRepublika 

(7407)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

to je samo dvije godine od danas.
Jos ako bude izgledao kao na slici, bice odlicno.
Nego, odakle mazdi pare? Nisam znao da imaju platformu sa zadnjim pogonom za ovaj auto, a razvijanje nove, pogotovo tako sposbne, trazi izuzetno velika ulaganja (vidi primjer AR). Zar im nije logicnije da kupe od Alfe ili da na istoj platformi rade nasljednika djulije i novu mazdu 6, jer znamo da je ta platforma miljama daleko od konkurencije. Talijanima treba lova, a svaka usteda im dobro dodje.

Balkanboj

Mazda je imala RX-8 sa zadnjim pogonom, a još uvek rade Miatu, MX-5. Iskustva imaju.
Mazdu 6 rwd bih voleo da naprave. Malo ulja da se doda segmentu limuzina.

Brane

Jesi ikad čuo za Miatu? To je nešto najbolje sa zadnjim pogonom moj jaro

TNT

Da li je ovo informacija sa nekog zvaničnog saopštenja od strane fabrike, ili trač sa nekog rekla-kazala sajta? Ako je stvarno, onda kapa dole za Mazdu, stvarno sam zatečen: zadnji pogon, 6 cilindara, dizel i benzinski motor + blagi hibrid… To je ono što nude premijumi trenutno. Ako nešto bude od ovoga, eto mene za par godina u salonu da kupim CX-5, pošto petpostavljam da će se takva platforma „razmožiti“ i na ostale modele. Ne znam samo kako misle da se izbore sa ekološkim normama. @Don, vezano za cene razvoja, nisam baš siguran u cifre koje nam se plasiraju. Naravno… Pročitaj više »

Ercegovac

Данас сам ушао у нову 3 мазду.

Ја стварно не знам чему толики хвалоспијеви.

Онај дио иза задњих врата до свјетлосне групе… волио бих видјети фотографије супруга ових што су то дизајнирали.

А и ових што им се то свиђа.

Кордун!!!

(асоцијација: На Кордуну гроб до гроба…)

Balkanboj

They like big booty…

https://youtu.be/X53ZSxkQ3Ho

TNT

Moji hvalospevi su na račun navedenih rešenja u članku vezanih za budućnost marke. Lično sam dva puta ušao u Mazdu i takođe mi nije bilo jasno o kakvom „koketiranju” sa premijum markama se tu navodno radi. Ali, ako su navodi iz članka tačni, ovo će biti veliki korak napred ka tome.

Eki - Mercedesoman

I ja sam juce po prvi put uživo vidio novi trojku, hatchback takođe….. Auto je lijep, nema dileme…. Ali ni približno kao na fotografijama, taj kilometaraski C stub je stvarno čudan….

Eki - Mercedesoman

Malo je reći da sam uzbuđen zbog ovoga…. Iako vjerovatno nikada neću posjedovati, drago mi je da i dalje postoji proizvođač koji se trudi da udovolji pravim ljubiteljima… A i pokaže nekim premijum proizvođačima pravu pogonsku postavku (khm khm khm, Audi)