1. Home
  2. Vesti
  3. Veliko interesovanje za Ford Bronco Sport u Americi
Veliko interesovanje za Ford Bronco Sport u Americi
0

Veliko interesovanje za Ford Bronco Sport u Americi

212
0
Podelite sa prijateljima:

Dok javnost čeka da veliki Ford Bronco krene sa proizvodnjom (to bi se konačno trebalo desiti krajem sledećeg meseca), njegov mlađi i manji rođak pod pomalo konfuznim imenom Bronco Sport nastavlja da privlači veći broj kupaca nego što se proizvođač nadao. U prva dva meseca je isporučeno 13.576 primeraka „preko bare“ što ga je učinilo popularnijim nego nekada zvučnija imena, kao što su EcoSport, Edge i Expedition.


Bronco Sport inače deli platformu sa modelom Escape (u Evropi poznatiji kao Kuga), ali pruža daleko ekstremniji dizajn sa retro stilom. Takođe poseduje i izražajnije terenske mogućnosti, pa u vreme kada su takva vozila izuzetno popularna, zapravo i nije iznenađenje što se njegov kockast dizajn dopao velikom broju kupaca.

U izboru motora su 1,5 i 2,0-litarski turbo benzinci sa 180, odnosno 245 „konja“, a snaga se prenosi na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog menjača. Uspeh je još veći kada se zna da Bronco Sport nije nimalo jeftin, pa početna cena iznosi 26.820 dolara, a za model sa punom opremom je potrebno izdvojiti preko 40 hiljada „zelembaća“.


Ford trenutno pokušava da poveća obim proizvodnje tako da bi zadovoljio veliku potražnju, a jedan od načina na koji se nada rešiti problem jeste taj što omogućava izložbeno-prodajnim salonima da prodaju takozvana „test vozila“. U prošlosti bi takvi primerci bili isporučeni salonima, a ovi bili primorani da ih zadrže najkraće četiri meseca ili 4.000 milja (6.400 kilometara).

Pritom bi ih zaposleni vozili u promotivne svrhe, a često bi i bili iznajmljivani već postojećim mušterijama ukoliko je njegov Ford u kvaru. Ovaj put saloni će moći da ih preprodaju čim stigne odgovarajuća ponuda i to kao polovnjake, a neki od njih su tražili i do 10 hiljada američkih dolara preko fabričke cene ukoliko je kupac zahtevao da mu vozilo bude odmah isporučeno. Saloni i dalje imaju opciju da zadrže test modele i nisu obavezni da poštuju novo pravilo.


Ako se po jutru dan poznaje, nema sumnje da će i njegov veći brat Bronco biti izuzetno uspešan. Fordu je svakako takva situacija dobrodošla pošto je prodaja u prva dva meseca ove godine niža za 14% u poređenju sa istim periodom prošle godine.

AutoRepublika

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments