1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen prognozira da će SUV/krosoveri zauzeti 50% prodaje marke do 2025.
Volkswagen prognozira da će SUV/krosoveri zauzeti 50% prodaje marke do 2025.
0

Volkswagen prognozira da će SUV/krosoveri zauzeti 50% prodaje marke do 2025.

221
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka želi da ima čak 30 SUV i krosover modela u ponudi do 2025.

SUV/krosover segement nastavlja da raste punom parom. Gotovo da ne postoji proizvođač automobila koji u svom portfoliju nema bar jednu ponudu sa povišenim klirensom, a Volkswagen je među onima koji su popunili gamu ovih modela. Danas će se porodica VW-ovih krosovera uvećati za još jednog člana, T-Cross, a marka predviđa da će se 50 odsto ukupne prodaje odnositi na ovu kategoriju vozila.

„SUV/krosoveri postaju sve popularniji širom sveta“, prokomentarisao je Jirgen Štakman, član upravnog odbora Volkswagen putničkih automobila, odgovoran za prodaju. „Iz tog razloga mi smo konstantni u našoj aktuelnoj SUV ofanzivi. To će biti ključni doprinos jačanju našeg poslovanja, tako da možemo da investiramo neophodne milijarde evra u prevoz i autonomnu vožnju.“

Da bi ispunio želje tržišta „gladna“ za SUV/krosoverima, Volkswagen planira da lansira ni manje ni više nego 30 modela s povišenim klirensom do polovine naredne dekade. Naravno, kao najveća tržišta se prognoziraju severna i južna Amerika i Kina.

 

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments