1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda CX-5(0) dobija i kupe verziju i redni šestak
Mazda CX-5(0) dobija i kupe verziju i redni šestak
4

Mazda CX-5(0) dobija i kupe verziju i redni šestak

1.11K
4
Podelite sa prijateljima:

Gomilaju se priče i najave u vezi nadolazeće generacije japanskog subpremijum krosovera s oznakom Mazda CX-5. Tako neki govore da će CX-5 postati model s originalnim zadnjim pogonom i kupeolikom siluteom, drugi pak zbore da će biti preimenovan u CX-50 uz „dodavanje gasa“ od strane konstruktora taman toliko da bi se izdigao za pola stepenika i nadmetao sa BMW-om. Sada pak, insajderi izveštavaju o tome da se Japanci spremaju da u novo pokolenje Mazdinog SUV-a ugrade linijski šestocilindarski motor. Nema potrebe sumnjati, pre svega jer smo sličnu priču slušali i u vezi Mazde6.

Vesti kojom ovom prilikom prenosimo smo spazili na japanskom portalu BestCarWeb.jp, a upravo su oni jedni od onih koji tvrde da će nova Mazda6 kao i CX-50 dobiti pogonski blok s linijski postavljenih šest cilindara, čija će radna zapremina biti na nivou od tri litra. Uporedo s tim, potpuno novim motorom, Mazda radi i na razvoju druge generacije turbodizel jedinica.

Novinari sugerišu da će novi CX-5 dobiti i svoje „X4“ izdanje, to jest da će ući i u segment kupe-krosvera, pored već tradicionalne SUV verzije.

Bestcarweb.jp dalje tvrdi da će šestak razvijati 300 konjskih snaga i da će u pitanju biti blagi hibrid. Prema sada dostupnim prognozama, nova Mazda CX-50, kako će se verovatno zvati, imaće premijeru krajem 2021. ili početkom 2022. godine. Aktuelna Mazda CX-5 je dostupna i kod nas a ponuda startuje modelom zapremine dva litra i 165 konjskih snaga, uz cenu od skoro 25 hiljada evra.

Što se tiče Mazde6, kako prenosi japanski portal, takođe će promovisati RWD koncept, a takođe će posedovati klasičnu (sedan), ali i kupe formu. Premijera se najavljuje za kraj 2022. godine. Promocijom ova dva modela, Mazda usvaja „BMW-ovu priču“ s longitudinalno postavljen motorima i menjačima, sledstveno se odričući prednjeg pogona, odnosno poprečno postavljenog pogonskog bloka.

Fenomenalne vesti i fantastičan render, zar ne?

AutoRepublika

(1113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Trenutno vozim sest cilindara i 230ks, ali… u dva automobila zajedno 🙂 mozda je vreme za finalni UPGRADE 🙂 kad mi je vec BMW gaserski automobil, mozda Mazda 6?

moron

Neko „zgreši“ jednom, a neko i dva puta i … eto ga „šestak“ 😊

Don

Nemaš ti pojma,kupi ti Reno!!🤭🤭🤭🤗

moron

Bude li ta nova mazda imala motor od tri litra, Evropu videti neće …
Uostalom, mazda je u gotovo sve aktuelne modele ubacila novi turbo motor od 2,5 litra, koji je u USA dobio odlične recenzije, pa ni toga nema u Evropi.