1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan GT-R dobija sistem blagog hibrida?
Nissan GT-R dobija sistem blagog hibrida?
0

Nissan GT-R dobija sistem blagog hibrida?

176
0
Podelite sa prijateljima:

Izveštaji iz Japana navode da Nissan želi da podari svom performantnom asu sistem blagog hibrida. 

Još uvek nije jasno da li će GT-R uopšte dobiti novu generaciju ili bilo kakvog naslednika, a model je već jako dugo na tržištu. Poslednje informacije koje stižu sa Dalekog istoka govore o tome da će Nissan unaprediti model postavljanjem sistema blagog hibrida. Radi se o varijanti od 48V koja bi trebalo da pomogne na dva polja.

Pre svega, oko performansi jer bi na momente trebalo da pomogne SUS motoru sa još 27 ks i čak 250 Nm. Pored toga, pomenuti sistem trebalo bi da omogući i nižu potrošnju goriva za „Godzilu“.

Dakle, budućnost japanskog superautomobila i dalje je pod znakom pitanja. Jasno je da aktuelni GT-R ne može još dugo opstati na tržištu, ali i dalje nema nikakvih zvaničnih saopštenja u vezi sa daljom karijerom tog modela.

Stručni mediji iz Japana veruju da će Nissan plasirati još dve varijante ovog automobila, te da će se njegova karijera završiti 2024. godine. Prvo bi trebalo da se pojavi navodni GT-R Final Edition, a Nissan bi prema glasinama trebalo da „nasvira“ agregat na velikih 710 ks. Ta verzija će biti proizvedena u vrlo maloj seriji – od svega 20 primeraka.

Nakon toga bi trebalo da se pojavi izdanje sa sistemom blagog hibrida – 2022. godine. Takav GT-R biće ujedno i labudova pesma za ovaj čuveni model, jer će biti u prodaji samo do 2024. godine, kada bi GT-R R35 trebalo da ode u istoriju.

AutoRepublika 

(176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments