1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar pokrenuo ponudu elektromobila u Indiji, a Mercedes ih okuražio
Jaguar pokrenuo ponudu elektromobila u Indiji, a Mercedes ih okuražio
0

Jaguar pokrenuo ponudu elektromobila u Indiji, a Mercedes ih okuražio

165
0
Podelite sa prijateljima:

Marke Jaguar i Mercedes mogu biti žestoki rivali na terenu, to jest na tržištu konvencionalnih vozila, ali kada je u pitanj segment luksuznih elektromobila, te dve kompanije su za sada jedini ponuđači u Indiji. Jaguar I-Pace je pre par dana predstavljen u ovoj skoro, a možda već i zaista najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, i tako postao tek drugi proizvođač s ponudom premijum baterijskog vozila, nakon što je Mercedes krajem prošle godine predstavio EQC. Vest je lepa zbog toga što su se Nemci opredelili da iskažu dobrodošlicu modelu I-Pace, uz korišćenje prilike koju su sami stvorili, da prikažu i sopstvenu, već dostupnu infrastrukuru vezanu za dopunu baterija.

Električni I-Pace će se nadmetati s modelom EQC, ali se većina marki koja nastupa u segmentu EV slaže da je preferencijalno da na tržištu bude veća konkurencija. „Dobrodošlica za I-Pace u električnu sutrašnjicu,“ glasi poruka Mercedesa. „Preko stotinu stanica za dopunu vas čeka na našim punktovima Mercedes-Benz & EQ.“

Administrator zvaničnog naloga Jaguara nije mogao da ostane nem na ovako nešto’s official Twitter handle responded to the message.

Svima je jasno da je jedna od ključnih premisa razvoja elektromobila i razvoj infrastrukture, pa su se proizvođači automobila opredelili da i samostalno krenu u razvoj stanica za dopunu, pritom ne čekajući akciju lokalnih vlasti, jer ona može biti, i uglavnom i jeste nedovoljno brza.

Oba modela, I-Pace i EQC su dostupni na tržištu indijskog potkontinenta i s mogućnošću kućne dopune, uz „besplatan“ uređaj za brže punjenje u kućnim uslovima, takozvani Wallbox. O tome kako se ovaj uređaj montira, imali smo divan članak preko vikenda. Elem Mercedes je lider u segmentu premijum marki kada se priča o širenju mreže stanica za dopunu, dok se i u Jaguaru mogu pohvaliti da su 22 stanice za EV učinili funkcionalnim do sada. U Indiji se uskoro očekuju i Volvo sa svojim modelima XC40 Recharge i C40 Recharge, i to već ove godine, dok se neće dugo čekati ni na Audi koji će poniditi e-tron.

Ali, nisu to proizvođači koji su privukli najviše pažnje. Naravno, sve oči su uprte u Teslu, jer se bliži debi Amerikanca u Inidiji.

AutoRepublika

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments