1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mustang Mach 1 stigao i u Evropu
Ford Mustang Mach 1 stigao i u Evropu
2

Ford Mustang Mach 1 stigao i u Evropu

1.04K
2
Podelite sa prijateljima:

Iako možda nema imidž i reputaciju kao modeli iz linije Shelby GT, Mach 1 je i dalje jedan od najpoznatijih paketa opreme u dugogodišnjoj istoriji Forda Mustanga. Po prvi put se pojavilo u prodaji 1969. godine kao privlačniji paket po pitanju stila, opreme i performansi, i biće dostupan tokom narednih devet godina. Mogli smo da ga vidimo i u modernom izdanju 2003. i 2004. godine, a sada je ispred nas najnovija generacija.

U Americi se već može kupiti, dok je Ford nedavno odlučio da proširi ponudu i na evropsko tlo. Konkretnije, objavljeno je da je dostupan za narudžbu u Velikoj Britaniji dok će prvi primerci biti isporučeni kupcima u junu.


Naravno, ponovo će biti kukanja kako kupci na Starom kontinentu moraju da doplate daleko više nego Jenkiji, a takvo nepisano pravilo ni ovaj put nije izostalo. Primera radi, na domaćem tržištu je za njega potrebno izdvojiti 52.270 američkih dolara, ali će kupce u Velikoj Britaniji koštati oko 55.185 funti, što prema današnjoj kursnoj listi iznosi 76.835 najmanjih zelenih novčanica.

Ako to nije dovoljno, Amerikanci takođe dobijaju i više snage iz 5,0-litarskog motora Coyote, koji dolazi konfigurisan s osam cilindara. Na domaćem tržištu snaga iznosi 480 „konja“ dok su oni primerci u Evropi za 26 „grla“ slabiji. U oba slučaja, maksimalni obrtni momenat iznosi identičnih 569 Nm, a snaga se prenosi na zadnje točkove preko šestostepenog manuelnog i desetostepenog automatskog menjača.

 

U poređenju sa Mustangom GT, koji se već šest godina prodaje u Evropi, Mach 1 dodaje mnoga mehanička unapređenja po pitanju ogibljenja i kočnica, kao i aerodinamičnije dizajnerske detalje. Model sa američkog tržišta može da ubrza iz mirovanja do 100 km/h za 4,1 sekundu uz maksimalnu brzinu od 250 km/h.


I pored spomenutih „mana“ u poređenju sa američkim rođakom, ne sumnjamo da će Mach 1 biti rasprodat u rekordnom roku.

AutoRepublika

(1044)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Šaks

,,daleko je sunce,,

Dragan

Moze li se dobiti jednokratna novcana pomoc