1. Home
  2. Sajmovi
  3. Osvežen atraktivan pikap kamionet Maxus
Osvežen atraktivan pikap kamionet Maxus
0

Osvežen atraktivan pikap kamionet Maxus

290
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski koncern SAIC, između ostalih, hrani i marku Maxus, koja je opet, pre neke četiri godine predstavila pikap kamionet, inače konfigurisan u skladu s principom „školjka na šasiji“. Radi se o bazičnom kamionetu Maxus T60, kao i o njegovoj prestižnijoj varijanti označenoj sa Maxus T70.

Posle toliko godina u eksploataciji, obe verzije pikapa ostaju da štrče, u moru modernije i savremenije ponude iz sastava game kineske marke. To je razlog zašto je kineska kompanija pristupila radikalnijoj restilizaciji, i prikazala značajno podmlađenu verziju u formi konceptnog automobila na nedavno otvorenom Salonu automobila u Čengduu.

Još uvek neimenovani pikap je pronašao svoj indentitet „u liku novih modela“ kompanije. Na primer, krosover Maxus D60 promoviše identičan dizajn s tankim prednjim svetlosnim grupacijama i ogromnom rešetkom hladnjaka.

Stil pikapa je na pola tržišnog života inoviran i po bokovima vozila. Očekuje se da će serijska verzija restilizovanog pikapa zadržati isti pristup organizaciji tovarnog prostora i krova, kao što je to prikazano na konceptu.

Izmene koje su zadesile kabinski prostor, još su serioznije po svojoj prirodi. Ispred vozača se nalazi jedinstven ekran koji se u stvari sastoji iz dva zasebna displeja, pri čemu se vozač na jednom informiše o osnovnim parametrima neophodnim za upravljanje vozilom, dok mu drugi servira podatke s info-zabavnog sistema.

Broj dugmadi u kabini je sveden na apsolutni minimum, dok se automatskim menjačem upravlja putem džojstika. Sve pobrojano će naći svoju primenu u verziji namenjenoj masovnoj proizvodnji, ali to se isto, nažalost ne može reći za posve neobična sedišta i živopisne boje koje vidimo na detaljima enterijera kineskog pikapa.

Još uvek nemamo dostupnih informacijama o tome šta krije masivna hauba. Sada su primerci pomenutih modela T60 i T70 opremljeni dvolitarskim turbodizel motorima koji razvijaju 163 konjske snage, ili pak turbobenzincima identične zapremine ali moćnije ergele koja broji 213 grla.

Tu je bio i stari dizel sa 150 konjskih snaga iz 2,8 litara zapremine, ali ga više nema jer je penzionisan zbog nemogućnosti da se uklopi u nove emisione standarde. Prema preliminarnim informacijama, Maxus u modernizovanom obličju bi trebalo da bude predstavljen pre isteka kalendarske godine.

AutoRepublika

(290)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments