1. Home
  2. Vesti
  3. Naredni Ford Ranger će pružati plug-in hibridnu konfiguraciju
Naredni Ford Ranger će pružati plug-in hibridnu konfiguraciju
0

Naredni Ford Ranger će pružati plug-in hibridnu konfiguraciju

116
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je čak deset godina od kada je sadašnja generacija Forda Rangera debitovala na svetskim tržištima. Iako je generacija pod kodnom oznakom T6 osvežavana nekoliko puta, definitivno pokazuje godine i po mnogim karakteristikama zaostaje za liderima među pikapim kamionetima kompaktnih dimenzija. Američki proizvođač vozila već uveliko sprema naslednika i on bi trebalo da debituje na nekom većem salonu automobila ove godine, pod uslovom, naravno da oni ne budu otkazani zbog epidemije virusa korone.

Ranger se trenutno može naručiti s bogatom ponudom benzinskih i dizel motora, od čega je najmoćniji rezervisan za Severnu Ameriku. Reč je o 2,3-litarskom turbobenzincu sa 270 konjskih snaga, mada će većina reći da je najpoželjnija verzija ona sa značkom Raptor koja pruža 2,0-litarski turbodizel sa čak 500 Nm obrtnog momenta.


Kako prenosi Car Expert, naredni Ranger će dobiti još ekstremnije izdanje i to takozvani plug-in hibrid. Reč je naravno o modelima koji kombinuju benzinske i električne motore, a za bazu bi ponovo poslužio popularni 2,3-litarski „EcoBoost“.

Ovaj put moć agregata bi iznosila 362 konjske snage i maksimalnih 680 Nm obrtnog momenta, što bi ga učinilo još impresivnijim od Raptora. Na tržištu Azije se prodaje i terensko izdanje ovog modela pod imenom Everest, ali on neće biti dostupan u ostatku sveta. Takođe je poznato da će sledeća generacija Volkswagena Amaroka biti zasnovana na Fordovom modelu pa nas neće iznenaditi ukoliko vidimo identičnu mehaniku.

Kada je reč o Ranger Raptoru, spomenuti australijski magazin smatra da će pozajmiti 2,7-litarski turbobenzinac sa šest cilindara iz sadašnjeg modela Bronco. U slučaju terenca, on razvija 310 „konja“ i maksimalnih 540 Nm obrtnog momenta, pa se pitamo da li će Evropa uopšte dobiti dizelaše u budućnosti.


Kao što smo spomenuli, novog Rangera ćemo verovatno da vidimo narednih meseci i ovo nam je poslednja prilika da uživamo u njemu. Naime, Ford je ranije najavio da će u Evropi prodavati samo vozila na struju počev od 2030. godine, pa navalite dok još možete.

AutoRepublika

(116)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments