1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot ima novi logo
Peugeot ima novi logo
2

Peugeot ima novi logo

1.01K
2
Podelite sa prijateljima:

Ne baš tako davno je i zvanično potpisan ugovor o spajanju dva giganta, i to PSA (Peugeot-Citroen grupa) i FCA (korporacija Fiat-Chrysler). Novonastala firma se zove Stellantis i broji čak 15 brendova. Čelnici obe strane nas uveravaju da svaki od njih ima svoju budućnost i da će igrati posebnu ulogu za trećeg ili četvrtog najvećeg proizvođača na svetu (zavisno da li smatrate Nissan-Renault-Mitsubishi alijansu kao jednu firmu ili ih gledate kao zasebne brendove).

Kako stvari stoje, marka Peugeot želi da postane jedan od svetskih lidera po pitanju modela na struju, a u tu čast je predstavila novi logo. Naravno, dosadašnja značka kompanije je jedna od najpoznatijih u istoriji automobilske industrije pošto se koristi još od 1810. godine.

Pre nekoliko sedmica je osvanula vest da će unutar Stellantisa brendovi Peugeot i Opel predstavljati neku „zlatnu sredinu“ i biti će pozicionirani iznad „radničkog“ Fiata, ali ispod premijum brendova kao što su Alfa Romeo, DS i na iznenađenje mnogih, ispod Lancije.

Novo logo Peugeota nagoveštava takav pravac, pa iako je zadržao poznatog lava, definitivno je jednostavniji i elegantniji. Francuzi smatraju da slova moraju da budu prostija, a da sama fotografija mora da bude agresivna, pa umesto onih tradicionalnih amblema koje možemo da vidimo na BMW-u ili Volkswagenu, imamo ovakav kao na slikama.

Novi logo ćemo moći da vidimo na automobilima već ove godine, ali će ga zvanični izložbeno-prodajni saloni dobiti tek 2023. godine.

Mnogi vide ovaj potez kao svojevrsan indikator odobrenja serijske proizvodnje koncepta e-Legend koji je predstavljen upravo sa novom značkom, a koliko je popularan možda najbolje pokazuje podatak da je davnih dana započeta peticija s ciljem da ga vidimo u slobodnoj prodaji. Možemo se pohvaliti da smo i mi potpisnici iste.

AutoRepublika

(1006)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Doktor

Draži mi je lavić ipak.Kuzim da odmiču ka premiumu,ali ipak.Lavić je lavić ,imao je uvijek taj znak,drugačiji od drugih.Ili će bit da ne volim promjene bas:)
Sto se mene tiče,bolje da su vratili klimatizaciju na tipke,vratili analogne instrumente kao opciju barem Itd,a ne se bavit znakom.No vidjet ćemo,vrijeme će pokazati sve.

Bungi

Nema tu nikakvog iznenađenja, Lančiu treba vratiti tamo gdje je nekad bila, italijanski luksuz na nivou Mercedesa.