1. Home
  2. Vesti
  3. Prethodna godina je bila vrlo teška za Aston Martin
Prethodna godina je bila vrlo teška za Aston Martin
0

Prethodna godina je bila vrlo teška za Aston Martin

118
0
Podelite sa prijateljima:

Britanski proizvođač je tokom 2020. godine prodao 4.150 automobila, što je za 32% manje nego 2019. godine. Ukupni prihodi Aston Martina pali su sa 980,5 miliona funti iz 2019, na 611,8 miliona funti u prošloj godini. 

Dakle, pandemija korona virusa imala je ozbiljne posledice na prodaju ove marke sa Ostrva. Ipak, naznaka oporavka je primećena u četvrtom kvartalu prethodne godine i odgovorni u Aston Martinu veruju da će ona označiti i bolju ovu godinu. Naravno, najpopularniji automobil britanske marke bio je SUV DBX.

Aston Martin je krajem 2020. godine prilagodio svoju strategiju zbog pandemije korona virusa. Tako da će sada prioritet dobiti nekoliko projekata. Pre svega hitaju ka tome da počnu sa isporukama hiperautomobila Valkyrie, i nadaju se da će u tome uspeti u drugoj polovini godine. Osim toga, akcenat je na stvaranju novih derivativa modela DBX koji bi trebalo da donesu još veću prodaju ovom SUV-u.

Tobijas Moers, nekadašnji šef AMG odeljenja Mercedesa, a danas prvi čovek Aston Martina, rekao je da je rukovodstvo kompanije dodatno ojačano. „Dobili smo pojačanja u menadžmentu sa ljudima koji imaju iskustva sa luksuznim brendovima“, rekao je Moers. On je dodao da će se imidž Aston Martina dodatno poboljšati zbog učešća tima u Formuli 1.

Britanska marka će u budućnosti još više sarađivati sa Mercedesom, pa se tako očekuje da bi ove godine mogli da stignu prvi plodovi kooperacije ove dve kompanije. Podsetimo, Aston Martin ima pristup Mercedesovim motorima, kako SUS pogonskim jedinicama, tako i hibridima. Nemačka marka ima udeo od 15% u Aston Martinu.

AutoRepublika 

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments