1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar bi da se nadmeće sa Bentleyjem i Maseratijem
Jaguar bi da se nadmeće sa Bentleyjem i Maseratijem
0

Jaguar bi da se nadmeće sa Bentleyjem i Maseratijem

261
0
Podelite sa prijateljima:

Jaguar se sprema za obnovu svoje game, ali i čitave strategije. 

Iza britanske „mačke“ je vrlo teška godina. U 2020. Jaguar je isporučio manje od 92.000 vozila, što je daleko lošiji rezultat od bratskog Land Rovera koji je došao do 312.000 kupaca.

Dakle, u Jaguaru nešto moraju da menjaju, ili će se suočiti sa još većim problemima. Plan šefa JLR-a, Tijerija Bolora, jeste da podigne Jaguar na lestvicu iznad i da se otarasi takmičenja u premijum segmentu, već da se nadmeće sa luksuznim brendovima poput Bentleyja i Maseratija. To znači da će vozila postati prestižnija odnosno skuplja, a sama marka više neće juriti što veći broj prodatih jedinica.

Prema informacijama koje stižu iz ostrvskih medija, Bolor neće naprasno obustaviti karijeru nijednog aktuelnog modela Jaguara. Umesto toga, oni će svi „odživeti svoje“ do kraja, kako je inicijalno i planirano, ali nijedan od sadašnjih automobila iz game neće dobiti naslednika! Prvi čovek JLR-a priprema novu strategiju pod nazivom „Modern Luxury“, i ništa od trenutno ponuđenih modela se ne uklapa u njegovu viziju. Čak je i budući XJ odbačen zarad stvaranja prostora za drukčije modele.

Bolor predviđa da Jaguar do 2025. godine u svom portfoliju ima samo baterijske automobile. No, to je samo međukorak, jer će od 2030. godine ova marka nuditi isključivo EV modele.

Jaguar će stvoriti i sopstvenu modularnu platformu koju će koristiti samo njegovi modeli i u budućnosti bi trebalo da se udalji od sestrinskog brenda Land Rover. Pomalo čudna informacija dolazi iz britanskih medija i kaže da će se Jaguar povući iz segmenta klasičnih SUV modela, i da će to prepustiti Land Roveru. Za „mačku“ bi trebalo da se pronađe drugo rešenje, nekakva alternativa za vozila sa uvećanim klirensom.

Najavljuje se i promena pravca na polju dizajna. Dizajnerski tim koji predvodi Džeri Mekgovern već je počeo sa radom na stvaranju novog, lako prepoznatljivog stila za Jaguar.

AutoRepublika 

(261)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments