1. Home
  2. Vesti
  3. Pretproizvodni Maserati Alfieri potvrđen za prvu polovinu 2020.
Pretproizvodni Maserati Alfieri potvrđen za prvu polovinu 2020.
0

Pretproizvodni Maserati Alfieri potvrđen za prvu polovinu 2020.

307
0
Podelite sa prijateljima:

Da li se sećate kada je Honda saopštila da će ponovo lansirati NSX, učiniti ga boljim i uzbudljivijim od originala? Pa, trebalo im je poprilično vremena da to realizuju, uz čitav niz godina ponavljanja obećanja, da bi ih Ford Motor Company zasenio ne jednim ili dva, već trima performantnim automobilima na NAIAS-u 2015.

Maserati se našao u sličnom problemu sa zamenom za GranTurismo, koji je u konceptnoj varijanti predstavljen na Salonu automobila u Ženevi 2014. Nakon toga smo otprilike svakih šest meseci dobijali obećanja da serijski model „samo što nije“. Ovoga puta, „trozubac“ je odlučan u potvrdi da dolazi zamena.

U oficijelnom saopštenju za medije, plan podrazumeva „unapređenje i obnavljanje aktuelne game počev od ove jeseni“.

Mada Maserati nije u saopštenju konkretno upotrebio naziv „Alfieri“, indikativno je sledeće: „prva pretproizvodna serija potpuno novog modela, karakterističnog za Maserati, silaziće s proizvodnih linija počev od prve polovine sledeće godine“.

Maserati je prethodno izjavio da će Alfieri počivati na aluminijumskoj prostorno postavljenoj šasiji u dva karoserijska stila – kupe i kabriolet. Pod Maserati Blue podmarkom, italijanski proizvođač će tržište upoznati s „prvim luksuznim EV kupeom“ sa E-AWD pogonom kojeg čine tri elektromotora, baterija od 800 V, kompletno aktivno vektorisanje obrtnog momenta, aktivna aerodinamika i maksimalna brzina od preko 300 km/h. Naravno, model je baziran na Alfieriju.

Sposoban da do stotke ubrza za oko dve sekude, Alfieri EV neće biti dostupan neposredno nakon premijere. Inauguracija je rezervisana za V6 „plug-in“ hibrid i tradicionalni V6 model. Smatra se da će „ulazna“ konfiguracija biti u vidu twin-turbo postavke sa 410 konja i zadnjim pogonom.

AutoRepublika

(307)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments