1. Home
  2. Vesti
  3. Plan za oporavak Alfe Romeo u septembru, na dnevnom redu i povratak Alfette
Plan za oporavak Alfe Romeo u septembru, na dnevnom redu i povratak Alfette
10

Plan za oporavak Alfe Romeo u septembru, na dnevnom redu i povratak Alfette

3.36K
10
Podelite sa prijateljima:

Nekolicina italijanskih stručnih portala piše da će Stellantis predstaviti strategiju za renesansu Alfe u septembru ove godine. 

Proizvođač iz Milana nedavno je dobio novog šefa Žana-Filipa Imparatoa, čoveka koji je do nedavno sa velikim uspehom vodio Peugeot. Imparato će osim Alfe nadgledati i stvaranje premijum grupacije i stvaranje sinergije među brendovima.

Automobilski novinari sa Apeninskog poluostrva pišu da će Alfa Romeo u narednim godinama plasirati niz noviteta, jer je neophodno da ova marka drastično uveća svoju gamu kako bi bila konkurentna rivalima iz Nemačke. Jedan od već viđenih modela Alfe jeste nova generacije Alfette. O ovom automobilu se pričalo mnogo puta do sada, čak je bio predviđen za proizvodnju u vreme Serđa Markionea, ali je loš prodajni uspeh obeshrabrio tadašnje rukovodstvo Alfe u vezi sa sedanima i kupeima.

Ono što definitivno znamo, to je da će italijanska marka u narednim godinama značajno obogatiti SUV portfolio, pa bi tako trebalo da poseduje četiri ovakva modela. Osim već postojećeg Stelvija, pridružiće mu se Tonale (C segment), pa će nakon toga stići i krosover iz B segmenta. Ovaj će biti baziran na CMP platformi PSA grupe, i trebalo bi samim tim i da iznedri električnu varijantu. Što se tiče četvrtog SUV-a, za sada nema informacija, mada neki veruju da će biti smešten u E segment.

Što se tiče ostalih modela, Giuliettu su italijanski novinari već proglasili za automobil koji se vraća na scenu, što je i logično, jer se ipak radi o vrlo popularnom C segmentu u Evropi.

Podsetimo, izvorna Alfetta je uspela da tokom svoje karijere stigne do više od 475.000 kupaca, čime se zacementirala na šestoj poziciji najprodavanijih modela Alfe Romeo u istoriji tog brenda.

AutoRepublika 

(3362)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

U Gani radionica (učionica) za prepravku fosilnih vozila u električna. Prvo vozilo prepravljena Alfa 147, registrovana i u upotrebi.

https://cleantechnica.com/2021/02/15/arke-technologies-opens-up-an-ev-conversion-school-workshop-in-ghana/

BojanNeki

Ovaj teskt je iz iz ferbuara 2019. I neki video postoji. Posebno interesantni su im putevi.

https://autojosh.com/ghanaian-fuel-electric-car-conversion/

BojanNeki

Maserati ove godine navodno treba da predstavi potpuno električni Maserati te nije isključeno da i Alfa može da dobije nešto od toga za performantne modele. Ovo je više kao ideja, nema izvora.

Izmenjeno 3 godine pre od strane BojanNeki
Laki

Dali je to neki „signal“ da limuzine ostaju u igri?

S mile

Kada bi drzave dozvolile, lako bi trziste uvelo kitove za prepravku pogona sa SUS na Elektro. Pa bi vlasnici mogli za npr 5K eur da promene pogon auta. A po sadasnjim cenama goriva. To bi se brzo isplatilo. Par godina. Narocito sto bi to prvo uradili vlasnici garaza, gde mogu puniti baterije povoljno. A autonomija od 200/300 km bi mnogima zavrsila posao.

BB

e-vozila.com to pratim već ohoho godina imaš tu na forumu nekoliko desetina prerada, većina je iz Hrvatske ali ima i iz Srbije, Slovenije, BiH…
Prvo su krenuli sa preradama vozila, najčešća kombinacija je motor od viljuškara za pumpu (dizanje) Rade Končar i kontroler Zapi. naravno da ima i drugih kombinacija.
Sad je sve češći slučaj kupovina polovnih elektro auta (original elektrika). Uglavnom ko hoće jeftino da se vozi ima načina ali to kod nas nisu novi automobili.

Branko

Pa da, Mitsubishi i-MiEV sa vrlo malo km dobiješ vani za 10-tak hiljada EUR.

BB

Eno čovjek na tom istom forumu prodaje i ZOE za malo skuplje od toga

Zoca

U 9.mesecu se dogovaraju da je predstavljaju 2029.god. pa onda odloze…..

Ramzaj

O kakvoj elektrifikaciji pricamo?! Istrazimo malo koliko je elektrifikacija ne isplativa. E sad ima nesto sto mi ocigledno ne znamo jer sa sistemima koji se danas koriste od masovne elektrifikacije nece biti nista.