1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla pretekao Audi po prodaji u SAD
Tesla pretekao Audi po prodaji u SAD
4

Tesla pretekao Audi po prodaji u SAD

255
4
Podelite sa prijateljima:

Teslino matično tržište prethodne godine je postalo dom za 200.561 automobil tog proizvođača. 

Teslini modeli se svrstavaju u premijum segment, mada i oko toga ima mnogo spornih pitanja u sferi automobilske industrije. No, ukoliko sagledamo samo cenu, onda je potpuno evidentno da se kod Tesle radi upravo o sferi premijum vozila.

Američka marka je u velikom naletu, kako na globalnom nivou, tako i naravno na domaćem tržištu. Prethodne godine su uspeli da dođu do četvrtog mesta na listi najprodavanijih premijum brendova u SAD, pretekavši Audi. Nemačka marka je u 2020. godini u SAD isporučila 183.594 automobila.

Koliko Tesla brzo napreduje može oslikati i ovaj podatak. Audi je u 2019. godini prodao 50.000 automobila više od Tesle u Americi, a prethodne godine su bili za 17.000 jedinica iza proizvođača EV modela. No, treba istaći i da je pandemija korona virusa teško pogodila Audi na globalnom nivou, tako da je i pad prodaje nemačkog brenda doprineo ovakvoj razlici u isporukama prošle godine.

Ispred Tesle u 2020. godini je bio Mercedes sa 265.600 registracija u SAD. Na drugoj poziciji u premijum klasi našao se japanski Lexus uz 271.384 dostavljene jedinice, dok je kralj segmenta bio BMW. Ovaj bavarski proizvođač je stigao do 287.259 kupaca u SAD.

Da li će Tesla u 2021. godini da se probije u Top 3 na domaćem tržištu?! Vreme će pokazati…

AutoRepublika 

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Sasa

Zato kad vw krene sa elektricnim limuzinama nece tesle biti nigde realno. Ne moze se sa Nemcima, kroz istoriju previse puta dokazano.

Yankee

Toyota pokazuje suprotno.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Yankee
Stari Dejan

A-ham….

S mile

Proizvodjaci SUS vozila ce ziveti na staroj slavi, i polako se uklapati u EV, ali Tesla je u EV segmentu debelo ispred njih.

Pitanje je samo kako ce se politika cena struje i ubiranje poreza na SUS vozila preneti na EV segment.