1. Home
  2. Vesti
  3. Po drugi put osvežen Infiniti QX80
Po drugi put osvežen Infiniti QX80
1

Po drugi put osvežen Infiniti QX80

283
1
Podelite sa prijateljima:

Ovo ažuriranje je na američkom tržištu bilo promovisano još prošle godine ali je Infiniti QX80 u novom izvođenju, stigao na druga tržišta tek sada. Spoljašni izgled velikog SUVa- je ozbiljno redefinisan pre oko tri godine, a ovoga puta je glavna pažnja razvojnog tima japanske kompanije bila usmerena na unutrašnjost, gde je novajlija profitirao sa novim središnjim panelom.

QX80 sada poseduje, uostalom kao i svi mlađi modeli plemenite marke, dva ekrana osetljiva na dodir. Više postavljen monitor ima dijagonalu od osam inča, preko koje putnici, a vozač pre svih, mogu pratiti podatke s navigacione mape, kao i očitavanja dostupna zahvaljujući opciji konektivnosti Android Auto. Donji displej je po dijagonali dug sedam inča i prikazuje status u vezi rada uređaja za klimatizaciju, muzičkog uređaja i ostalih sekundarnih informacija od značaja za vozača.

Centralni tunel je takođe izmenjen a sedmoinčni kolor ekran je konačano postavljen kao integralni deo frontalnog grebena. Na taj način, Infiniti se rešio ranijeg jednobojnog ekrana.

U tehničkom smilsu, novi QX80 ostaje zapravo stari. Nastavlja da koristi konfiguraciju sa karoserijom pričvršćenom na šasiju, benzinski V8 motor zapremine 5,6 litara koji isporučuje 405 konjskih snaga, sedmostepeni automatski menjač, pogon na sva četiri kraja vozila. Tu je i vazdušno oslanjanje na zadnjoj osovini uz sistem namenjen kontroli pokreta karoserije, koji nosi naziv Hydraulic Body Motion Control.

Kao što je to bio slučaj i ranije, Infiniti QX80 je ponuđen u dva izvođenja, od kojih svako nudi po dve alternative u smislu uređenja prostora u putničkoj kabini. U prvom slučaju, instalirana su zasebna sedišta, fotelje, uz masivan boks u sredini (što se drugog reda tiče), dok je u trećem redu postavljena klupa koja može da ugosti „tri gluteusa“. Cena je uvećana za 2.700 evra, odnosno iznosi od 62.400 do 67.000 evra.

Nažalost, u Evropi je Infiniti dostupan samo u Rusiji, i možda još ponekom manjem tržištu, a tamo ga je moguće naručiti. S cenom je veoma konkurentan, pa je tako Lexus LX u uvodnoj varijanti skuplji za nekih desetak procenata od najprestižnijeg Infinitija, dok je dizel verzija Lexusa (?!) još oko 3 hiljada evra skuplja od benzinskog izvođenja. Opet, Mercedes GLS košta najmanje 50% više od Infinitija.

Za kraj još da kažemo da rukovodstvo Nissana smatra, i ostaje dosledno tome, da Infiniti QX80 ne treba da ima, pa sledestveno neće ni imati, dizel motor.

AutoRepublika

(283)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
sami

Kanta za Ameriku. Rusi lude za takvim stvarima. Pa i logično da dizela nema.