1. Home
  2. Vesti
  3. Nova performantna C klasa će imati motor sa četiri cilindra, ali u hibridnom pogonskom sklopu
Nova performantna C klasa će imati motor sa četiri cilindra, ali u hibridnom pogonskom sklopu
0

Nova performantna C klasa će imati motor sa četiri cilindra, ali u hibridnom pogonskom sklopu

566
0
Podelite sa prijateljima:

Nema više ni V6 niti V8, novi AMG C63 biće dostupan sa plug-in hibridnim pogonom. 

Ne tako davno, Tobijas Moers, tadašnji šef AMG-a (danas prvi čovek Aston Martina), kazao je da bi naredni C63 trebalo da koristi hibridnu tehnologiju, pre svega zbog velikog pritiska u vezi sa emisijom štetnih gasova. Mercedesov rukovodilac Kristijan Fruh, potvrdio je da će svi izdanci nove generacije C klase, uključujući i AMG izdanja, koristiti četvorocilindarske agregate.

Dakle, zbogom bilo kakvim šestacima i drugim motorima sa brojnijim cilindrima kod Mercedesovog aduta iz D segmenta, no posebno je interesantno to što će AMG početi da koristi hibridnu tehnologiju kod performantnih verzija automobila.

Neki mediji nagađaju da će novi C63 raspolagati sa više od 500 ks, ali ostaje da se vidi koliko u tome ima istine. Drugi navode da će C63 koristiti i električnu turbinu za benzinski agregat.

Više informacija o novoj C klasi biće dostupno u narednim danima, s obzirom na to da je premijera buduće generacije zakazana za 23. februar. Tada bi trebalo da bude predstavljena samo standardna limuzina, dok će malo kasnije debitovati i karavansko izdanje. Kada je reč o AMG izdancima C43, C53 i C63 oni bi trebalo da budu prikazani početkom 2022. godine, a uz njih bi trebalo da stigne i All-Terrain izdanje nove generacije C klase.

Sve što znamo o nadolazećem sedanu iz  D segmenta možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(566)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments