1. Home
  2. Vesti
  3. Kinesko tržište poraslo u januaru za velikih 27%
Kinesko tržište poraslo u januaru za velikih 27%
0

Kinesko tržište poraslo u januaru za velikih 27%

100
0
Podelite sa prijateljima:

Tražnja za putničkim automobilima na teritoriji najmnogoljudnije zemlje sveta je tokom proteklog meseca porasla za 26,8% što znači da je na adrese kupaca otpremljeno ukupno 2 miliona i 45 hiljada četvorotočkaša.

Kako naglašava Kineska asocijacija proizvođača automobila (China Association of Automobile Manufacturers  – CAAM), već deveti uzastopni je mesec kako se beleži pozitivna dinamika tražnje, što posebno ohrabruje u periodu nakon prvog udara zloglasnog novog korona virusa.

Međutim, treba ipak biti obazriv s eventualnom euforijom uslovljenom skokovitim rastom tražnje, jer je nužno prisetiti se da je kinesko stanovništvo bilo izloženo velikom stresu povodom početka svetske epidemije. Pored toga, na lanjsku januarsku prodaju je odraza ostavila i proslava kineske Nove godine koja je po lunarnom kalendaru bila baš u tom mesecu 2020. godine.

Bilo kako bilo organizacija CAAM predviđa da će do kraja 2021. godine, kinesko tržište narasti za 4%, između ostalog, i zahvaljujući skromnoj uporednoj osnovi koja je posebno izražena bila u prvom lanjskom polugođu, iz svima znanih razloga. Kineske vlasti na saveznom i regionalnom nivou sada preduzimaju mere kako bi stimulisale tražnju za novim četvorotočkašima, uporedo uklanjajući restrikcije koje su ranije postojale i uvodeći podsticaje za nabavku novog vozila.

AutoRepublika

(100)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments