1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia ima problema sa proizvodnjom nove generacije Sandera
Dacia ima problema sa proizvodnjom nove generacije Sandera
3

Dacia ima problema sa proizvodnjom nove generacije Sandera

1.28K
3
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka je kao i veći deo automobilske industrije pogođena nedostatkom mikroprocesora i poluprovodnika, što će se negativno odraziti na proizvodnju nove iteracije Sandera. 

Niskobužetni hečbek je već otpočeo svoj tržišni život, i stigao je u gotovo sve evropske zemlje. Stanovnici zapadnog dela Starog kontinenta prvi su dobili priliku da kupe novu generaciju rumunskog bestselera i već sada se može reći da je prodaja krenula ne dobro već odlično! No, Dacia upada u novi problem – period isporuke vozila je sve duži.

Francuski mediji otvaraju pitanje – može li Sandero postati žrtva sopstvenog uspeha? Rekli bismo teško, jer za sada situacija nije alarmantna, ali bi mogla da postane vrlo brzo ukoliko se nešto ne učini u vezi sa hroničnim nedostatkom mikroprocesora. Dacia, odnosno Renault, moraju hitno da rešavaju problem „uskog grla“ u proizvodnji, jer bi to moglo da značajno uspori prodaju Sandera.

U ovom trenutku, bar kada je reč o Francuskoj, ukoliko sada kupite Sandero, možete računati da će biti kod vas tek u junu! Stoga su mnogi dileri Dacije u ovoj zemlji prestali da primaju narudžbine, sve dok se ne reše problemi u vezi sa nabavkom komponenata koje nedostaju.

Fabrike u Maroku i Rumuniji gde Dacia sklapa svoje automobile već su zaustavljale rad na nekoliko dana, jer nemaju dovoljno pomenutih delova kako bi se proizvodnja odvijala neometano.

Ostaje da se vidi kako će Renault grupa, a i cela automobilska industrija rešavati ovaj izuzetno komplikovan problem koji će definitivno imati uticaja i na ovogodišnju prodaju novih vozila u Evropi.

Naš Perica Rajković bio je prvi automobilski novinar sa ovih prostora koji je imao priliku da testira novu generaciju Dacije Sandero Stepway. Njegove utiske o ovom modelu možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(1281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Izgleda da sve proizvodjače muči taj isti problem.

s mile

ne kapiram, kako ni jedna vest ne obradi temu, koja to fabrika, i koji to procesori su u deficitu, i zašto..firme rade, ma koliko ih korona saplitala…

moron

Na skorašnjoj istovrsnoj vesti na AR o problemima Honde i Nissana je bilo malo šire pojašnjeno:
https://autorepublika.com/2021/02/09/honda-i-nissan-zbog-deficita-poluprovodnika-isporucuju-cetvrt-miliona-vozila-manje/