1. Home
  2. Vesti
  3. BMW se sa električnim automobilima fokusira na sedane i SUV modele
BMW se sa električnim automobilima fokusira na sedane i SUV modele
0

BMW se sa električnim automobilima fokusira na sedane i SUV modele

133
0
Podelite sa prijateljima:

Bavarci su pošteno „zagazili“ u elektrifikaciju, a ove godine će predstaviti čak tri potpuno nova električna automobila. Takođe, očekuju da će u 2021. godini udvostručiti prodaju EV modela. 

Kod premijum takmaca BMW je bio pionir elektrifikacije sa začetkom svoje „i“ linije proizvoda koju su isprva činili i8 i i3. Već vam je poznato da je hibridni sportista i8 prošle godine otišao u penziju, bez direktnog naslednika, dok i3 nastavlja svoju tržišnu karijeru sa relativno dobrim uspehom. No, BMW se na početku „opekao“ sa baterijskim vozilima, i njegovi pomenuti automobili nisu isprva doneli željene prodajne rezultate.

Stoga su rešili da pristupe drugačije ovom segmentu, i u budućnosti će se u vezi sa električnim četvorotočkašima fokusirati na SUV i limuzinska izdanja. BMW bi na kraju godine u svojim izložbeno-prodajnim salonima da postavi čak pet EV modela, a računaj da mogu dostići 100.000 isporučenih jedinica!

Nemački brend je isprva zaštitio nazive od i1 pa sve do i9, i isto tako sa iX1 do iX9. Izgleda da i1 ipak neće doživeti serijsku proizvodnju i da će se taj projekat u potpunosti napustiti. Naime aktuelni i3 trebalo bi da opstane vrlo dugo na tržištu, čak do 2024. godine, nakon čega je bilo planirano da ga zameni i1. Do toga neće doći, a na mesto i3 stupiće električni krosover iX1.

U narednim godinama BMW će predstaviti EV izdanja dva SUV-a – iX5 i iX7, koji će zapravo bitni „strujni“ parnjaci konvencionalnim X5 i X7. Kada je reč o berlinama, vrh ponude čini će i7 koji je zapravo električna varijanta Serije 7. Ova električna perjanica trebalo bi da se nađe na tržištu 2023. godine, dok će se godinu dana kasnije pojaviti i5, sedan iz E segmenta.

AutoRepublika 

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments