Marka Alfa Romeo je članica italo-američke grupacije Fiat Chrysler Automobiles koja se nedavno udružila s francuskom PSA grupom, formirajući diva nazvanog Stellantis. Očekivanja idu u smeru da će ova mega struktura postati četvrti svetski proizvođač po broju sklopljenih četvorotočkaša.

Da se podsetimo još i da je krosover Alfa Romeo Stelvio zasnovan na sedanu s oznakom Giulia. Oba modela su u ponudu uvedena 2016. godine, dok je kompanija predstavila modernizovane verzije krajem 2019. Kao što smo svojevremeno pisali, Stelvio je zadržao identičan izgled, a to se može reći i za paletu motora koju je koristio. Jedina preostala zona na koju bi se unapređenja mogla odnositi, ostala je tako kabina. U proleće 2020. godine, italijanska kompanija je prikazala i nabrijanu verziju Stelvio Quadrifoglio.

Prodaja aktuelnog modela polako gubi dah, pa su tako trgovci uspeli da tokom 2018. godine isporuče 30.099 primeraka Stelvija, dok je prošle godine isti krosover usrećio samo 17.438 novih lica, što je pad prodajnih performansi od 35%. Najlakše bi bilo okriviti pandemiju, ali je činjenica i da kupci-namernici očekuju svežiju ponudu Stelvija od one, praktično iz 2016. godine.

 

Prema informacijama koje prenosi španska edicija lista motor.es, proizvođač sada radi na novom krosoveru koji će biti subjekt ozbiljnije modernizacije. Očekujmo isti za manje od dvanaest meseci i nadajmo se da ćemo videti novine, kako na spoljašnosti vozila, tako isto i u putničkoj kabini.

O tome ipak još uvek nema zvaničnih informacija, a to ostavlja mogućnost nezavisnim dizajnerima da ispucaju svoje zalihe mašte i „daju predlog pravim stilistima“ (mislimo na one koje proizvođači plaćaju) u kom smeru bi promene trebalo da idu. Jedan takav „nezavisni“ je priložio svoj rad listu motor.es, a i mi ga objavljujemo na naslovnoj fotografiji.

Sudeći po renderu deluje da će njuška vozila biti nova, što znači da će oblik promeniti maska hladnjaka, ali ne i prednje svetlosne grupacije. Ipak, punjenje farova će biti novo, odnosno poprimiće punu LED tehnologiju u svim izvođenjima. Moguće je da će se Stelvio ovajditi i od rešenja koja su namenjena novom SUV-u koji još uvek nije stasao da se nađe na proizvodnim trakama. Pričamo o manjem Tonaleu, što bi podrazumevalo da i veći Stelvio dobije usisnike za vazduh integrisane u prednjem braniku.

Prema preliminarnim podacima, promene će biti obimnije, pa se najavljuju i nove zadnje signalne grupe, kao i nov odbojnik na tom delu vozila. Proširiće se izbor dostupnih točkova od lake legure, kao i paleta raspoloživih boja karoserije. U kabini, ažuriranju podleže centralna konzola, što se posebno odnosi na ekran osetljiv na dodir i multimedijalni sistem. Novi će biti i materijali koji se koriste u enterijeru, dok će biti obogaćena i lista opreme.

Ponovo osveženi Alfa Romeo Stelvio će postati laki hibrid, a u svim verzijama će fenomenalni dvolitarski turbobenzinac, koji smo pre nekoliko godina i testirali baš u ovom krosoveru, dobiti elektroasistenciju kroz sistem koji radi na 48 volti. Španska publikacija tvrdi i da će novitet dobiti verziju dopunjivog hibrida s 330 konjskih snaga, što će reći da će navedeni deliti pogonski sklop s hibridnim modelom Maserati Ghibli.

Očekuje se da će italijanski proizvođač dopuniti ponudu i četvorocilindarskim turbo potpomognutim benzincem zapremine 1,5 litara i snage 180 „konja“. „Zlokobni“  Quadrifoglio, najverovatnije zadržava postojeću V6 jedinicu s 2,9 litara i 510 konjskih snaga.

AutoRepublika