1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Novi Nissan X-Trail na patentnim crtežima
Novi Nissan X-Trail na patentnim crtežima
0

Novi Nissan X-Trail na patentnim crtežima

146
0
Podelite sa prijateljima:

Zahvaljujući patentnim crtežima novog krosovera srednje veličine iz Nissana, u prilici smo da dobijemo jasne i proverene naznake kontura novog X-Traila, koji nas je svojevremeno, u aktuelnoj generaciji, pa možemo slobodno reći oduševio na testu

Nissan X-Trail sledeće generacije je već više puta uhvaćen u objektiv foto-aparata automobilskih paparaco novinara, ali je prototip posedovao kamuflažne trake, pa se nije moglo puno zaključiti o njegovom izgledu. Zahvaljujući objavi crteža u aplikaciji za industrijski patent, koja se pojavila na sajtu Worldscoop, možemo da uvidimo da će novi krosover dobiti nešto izražajniji stil, a ovo se može reći čak i uz saznanje da se na crtežima ne vide nikakvi detalji, već samo osnovne linije X-Traila u četvrtoj iteraciji.

Zahtev postavljen pred dizajnere japanskog modela je bio prilično kompleksan. Od njih se tražilo da osmisle krosover koji bi imao prođu na svim meridijanima, posebno imajući u vidu ukus američkog kupca gde se nudi pod imenom Rogue i gde ova verzija nikako nije uspela da ukrade srce našem Zoranu Tomasoviću koji se družio s jednim rent-a-car primerkom.

Tako, novi X-Trail nastupa s malo izražajnijim stilom, što se pre svega oslikava na mišićavijim bokovima. Njušku krasi masivnija rešetka hladnjaka nalik onoj koja je prikazana na manjem krosoveru Juke. Još jedna tačka čini vezu s malim SUV-om iz familije, a to je da će donji delovi biti uglastije forme. Iako je crtež jednobojan, na osnovu dvotonske senke, može se zaključiti da se na slici nalazi verzija s dvobojnom karoserijom.

Novi X-Trail će ostati najveći SUV koji je japanski proizvođač namenio evropskom tržištu, pošto se Pathfinder nudi samo s one strane Atlantika. Novitet će biti predstavljen tokom narednih meseci i to pre nego što se pred publikom pokloni treća generacija manjeg krosovera iz game, to jest model Qashqai.

Nissan X-Trail će biti utemeljen na CMF-CD platformi, razvijenoj unutar alijanse i verovatno će se odreći dizel pogonskih sklopova, baš kao i ostali modeli u gami. Umesto naftaša, u ponudi bi se mogao naći hibrid.

AutoRepublika

(146)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments