1. Home
  2. Vesti
  3. Renault se definitivno oprašta od Twinga
Renault se definitivno oprašta od Twinga
1

Renault se definitivno oprašta od Twinga

450
1
Podelite sa prijateljima:

Twingo će opstati na tržištu do 2024. godine i onda će otići u istoriju.

Aktuelna generacija Twinga biće ujedno i poslednja te će se francuska marka posle tri iteracije oprostiti od nekada vrlo popularnog mališana. Tako će se okončati karijera modela iz A segmenta koji je prvi put stupio na scenu daleke 1993. godine. Iako je prva generacija bila potpuno autentično vozilo i ubeležila vrlo dobre prodajne rezultate, naslednici su ipak bili manje-više neubedljivi.

Ostaje nejasno koliko će još dugo Twingo biti u ponudi sa SUS motorom jer je od prošle godine u gami dostupna i EV verzija koja je već bila na našem testu. Izvesno je da će varijanta sa termalnim blokom uskoro u penziju, a da će Twingo do kraja opstati na tržištu samo kao električni automobil.

Naš Perica Rajković već je testirao obe varijante. Njegovu recenziju Twinga 0,9 TCe možete pročitati ovde, dok su utisci o električnom izdanju dostupnim na sledećem linku.

Direktnog naslednika dakle neće biti, ali hoće onog spiritualnog. Nedavno prikazani baterijski Renault 5 zauzeće mesto u gami galskog brenda koje trenutno pripada Twingu.

Rukovodstvo francuske marke uvereno je da će nova “petica” biti pravi prodajni hit i da će nastaviti uspešnu karijeru svog konvencionalnog predaka.

Dakle, odlaskom Twinga, Renault najverovatnije u potpunosti napušta i A segment, sa izuzetkom naslednika za model Twizy, mada je upitno može li se to vozilo uopšte klasifikovati kao automobil.

AutoRepublika 

(450)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Renault 5 će biti “premium A” sa cijenom 20% većom (minimalno). Sve je rekao Luca de Meo u nedavnom obraćanju medijima.