1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Opel Astra stiže na jesen
Nova Opel Astra stiže na jesen
4

Nova Opel Astra stiže na jesen

1.34K
4
Podelite sa prijateljima:

Nemački i francuski stručni mediji uvereni su da će Opel prikazati novu generaciju Astre u trećem kvartalu tekuće godine, dok je već poznato da će prodaja početi u prvom tromesečju 2022. godine. 

Opel je u pravoj ofanzivi pod rukovodstvom PSA grupacije. Corsa je ubeležila odlične prodajne rezultate prošle godine na matičnom i britanskom tržištu, Mokka se može pohvaliti velikom potražnjom, pa je tako električno izdanje tog modela već rasprodato za tekuću godinu. Na redu je nova iteracija Astre koja bi trebalo da upotpuno Opelov „blickrig“.

Nadolazeća Astra deliće mnogo toga sa budućim Peugeotom 308 i DS4, ali će imati jedinstven identitet, pre svega zbog primene Vizor anfasa kakav smo već videli kod nove Mokke. Budući model iz C segmenta će se ipak proizvoditi u Nemačkoj, što će tamošnji kupci sigurno umeti da cene.

Kada je reč o paleti motora nju će činiti već dobro poznati i oprobani agregati koji stižu iz PSA grupacije. Radi se o trocilindarskom benzincu 1,2 PureTech, kao i o 1,5-litarskom dizelašu Blue HDi. Elektrifikacija će biti primenjena i kod nove Astre, pa tako nove informacije upućuju na dostupnost više plug-in hibridnih izdanja. Ono najslabije bi trebalo da ponudi 150 ks, zatim nešto snažnije sa 225 ks, dok će one najpotentnije varijante biti rezervisane za hot heč OPC verziju.

Tako bi Astra OPC mogla da koristi hibridni pogonski sklop koji isporučuje 300 ks i već je dostupan u drugim vozilima iz PSA grupacije, kao što je recimo Peugeot 3008.

Novi podaci upućuju na to i da ćemo isprva videti samo Opel Astru u hečbek izdanju, da će Opel početkom 2022. godine predstaviti i karavansku izvedbu ovog automobila.

AutoRepublika 

(1341)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ne razumem zašto kod mnogih proizvodjača karavnske izvedbe planski kasne sa predstavljanjem u odnosu na osnovnu karoserijsku verziju.
Kao da su karavani neko trinaesto prase.

s mile

lepo zboriš, na stranu srbija, ali u evropi su karavani veoma poželjni

Rikošet

Menadžerska posla. To ti je brate uglavnom ambiciozno, neoženjeno i neudato, nemaju djece, pa ni praktične potrebe za karavanima…

Ko će ga znati zašto je tako osim ako ne žele da drže neki ritam predstavljanja noviteta, u kojem se varijacije na temu predstavljaju kao „novi“ modeli…

Daredevil

A kao sedan će se još uvek prodavati Astra J, odlična im je politika.