1. Home
  2. Vesti
  3. Ioniq 5 – prva zvanična fotografija
Ioniq 5 – prva zvanična fotografija
0

Ioniq 5 – prva zvanična fotografija

212
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai se polako zagreva za premijeru električnog noviteta koja bi trebalo da se odigra u februaru ove godine. 

Ioniq 5 je jedan od najinteresantnijih automobila koji će se pojaviti ove godine, i to iz nekoliko razloga. Pre svega jer označava novu fazu elektrifikacija kod južnokorejskog brenda i početak novog podbrenda Ioniq. Osim toga, radi se o modelu koji obećava vrlo dobre performanse na polju autonomije kretanja i brzine punjenja baterije.

Ono što vidimo na predstavljenoj fotografiji nije značajno drugačije od konceptualnog izdanja koje je poslužilo kao izvor inspiracije za Ioniq 5. Dakle, ovaj korejski novitet spreda izgleda unikatno sa prostim, minimalističkim stilom koji ipak odaje neki retro šarm. Vidimo da na bokovima vozila nisu standardni retrovizori već kamere koje će očito prenositi sliku u realnom vremenu u kabinu.

Podsetimo, Ioniq 5 je postavljen na novu E-GMP platformu Hyundaija koja će biti baza niza električnih vozila istoimenog brenda ali i sestrinske marke Kia. Nedavno su se na internetu našli podaci o Ioniqu 5 za koje se veruje da su potpuno autentični.

Naime, tada smo saznali da ćeIoniq 5 First Edition raspolagati sa ukupno 313 ks, dok će maksimalan domet iznositi 450 km prema WLTP protokolu. Sprint do 100 km/h trebalo bi da se izvrši za svega 5,2 s. Pored toga znamo i dimenzije nadolazećeg Hyundaijevog električnog automobila. Dugačak je 4.640 mm, širok 1.890, visok 1.600 mm i poseduje međuosovinsko rastojanje od tačno 3.000 mm.

Više informacija o Ioniqu 5 biće dostupno u narednim nedeljama, neposredno pred premijeru ovog baterijskog vozila.

AutoRepublika 

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments