1. Home
  2. Vesti
  3. Šta voze glavešine radničkih marki? Lade, na primer?
Šta voze glavešine radničkih marki? Lade, na primer?
3

Šta voze glavešine radničkih marki? Lade, na primer?

25.09K
3
Podelite sa prijateljima:

Veliki direktori automobilskih kompanija preferiraju, a može se glatko reći i da smatraju pitanjem elementarne poslovne kulture, da voze automobile koji se sklapaju u pogonima firme. Ali, šta biva sa šefovima firmi koji beleže solidne poslovne rezultate, ali ne proizvode reprezentativne, već automobile iz segmenta pristupačnih s cenom?

Ako pogledamo rusku automobilsku industriju, koja može da nam pruži odgovor i na pitanje iz uvodnog pasusa, možemo reći da su tokom devedesetih godina prošlog veka, glavešine VAZ-a koristile četvorotočkaše inostrane proizvodnje, iako su produžene verzije Lade-11o i Lade Priore bile često korišćene za službena putovanja. Potom je kompanija postala deo Renault grupe, istovremeno se uspostavljajući i kao članica Renault-Nissan alijanse. Tada je top menadžment automobilskog giganta iz Rusiju dobio na korišćenje luksuzna vozila Infiniti QX56, koji možete videti na fotografiji neposredno ispod.

Međutim, tadašnji predsednik Avtovaza Bo Anderson je tokom 2015. godine, naredio „preseljenje“ na domaći teren. Naime, doneta je odluka da vrhovni rukovodioci kompanije zaduže specijalno pripremljene karavane s oznakama Lada Largus VIP. Fotografije posebno izrađenog karavana su predstavljene nešto niže.

Ranije korišćena vozila su stavljena na prodaju a tako prikupljenih 220 i kusur hiljada evra je investirano u renoviranje fabričkih kantina, svlačionica i toaleta.

S vremenom, kompanija se razvijala i u tom procesu smo dobili i model Vesta. Inženjeri zaposleni u ruskom preduzeću su dizajnirali opet jednu posebnu verziju pomenutog sedana. Tako je Toljati video Ladu Vestu s 25 centimetara većom dužinom. Takva Vesta je dobila i novu oznaku: LADA Vesta Signature. Teško je ne reći da ovo vozilo nikada nije ušlo u serijsku proizvodnju, a svi sklopljeni primerci su korišćeni samo za interne potrebe.

Prvi koji je seo za upravljač Veste Signature bio je Bo Andersson, a nakon toga i njegov naslednik Nikola Mer. Možda najveća pikanterija je ta što i sadašnji šef Lade vozi isti automobil. Ne, ne, isti model automobila, već isti konkretan primerak. Iv Karakacanis je na korišćenje dobio vozilo koje su rabili njegovi prethodnici.

Lada Vesta Signature s naslovne fotografije, izgleda da se prenosi kao nasledno pravo, to jest „s kolena na koleno“.

AutoRepublika

(25094)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

A gledam ove najpopularnije modele po svijetu, granta je u Rusiji, Škoda Oktavija u 12 zemalja (pa tako i u hr, bih,Srb), a glista i Čivić čini mi se 3. I 4. Po prodaji , po nekih 800 i kusur hiljada. Toyota odnosi pobjedu , Corolla najpopularnija, kao i onaj hilux.

Stef

Svaka čast, naklon do poda. Sada zamislite našu policiju, opštinske, republičke, pokrajinske službenike u Fiat u 500L. Da se razumemo ne volim nešto Fiat ali nije u tome stvar. Već je činjenica da pomažeš svojoj zemlji, svojim sunarodnicima. Ali kod nas isključivo para i lični interes vode državu.

Janko

Taj Fiat 500l je jedan od boljih Fiatovih vozila,mislim na kvalitet. A dizajn je nesto drugo nekom se svidja nekom ne.