1. Home
  2. Video
  3. Ford Focus Active X Sportbrake solidan na testu sjevernog jelena (VIDEO)
Ford Focus Active X Sportbrake solidan na testu sjevernog jelena (VIDEO)
8

Ford Focus Active X Sportbrake solidan na testu sjevernog jelena (VIDEO)

458
8
Podelite sa prijateljima:

Povišeni Ford Focus karavan je na test stazi centra km77 odradio veoma dobar posao, ali naravno, saglasno zakonima fizike, ne baš tako uspješno kao standardni heč Ford Focus, koji je bio zaista izvanredan. Ne treba spominjati vjerovatno da je hot heč bio još i bolji, to jest brži na ovom iskušenju između čunjeva.

Najviša brzina pri kojoj je Forid Focus Active X Sportbrake uspješno prošao test sjevernog jelena je bila 75 km/h. Zamerka test vozača je bila izrečena na temu izrazitog podupravljanja, odnosno proklizavanja prednje osovine, ali i pored toga kretanje automobila je uvek ostalo veoma predvidivo, što se u stvari smatra ključnim kod ovakvih izazova kojima se izlažu četvorotočkaši.

Kada je u pitanju veleslalom, konkretan Ford je takođe odradio super posao, a vozač je pohvalio stabilnost pri promjenama pravca kretanja i veoma direktno upravljanje. Potrebno je i naglasiti da je brzina prolaska između čunjeva pri veleslalom ostala bezmalo konstantna.

Za poređenje hečbek Ford Focus je test sjevernog jelena „položio“ sa 83 km/h, što jasno govori o „udarcu“ koji zadaje povišeni klirens i nešto duža karoserija kod modela Active X Sportbrake, a verovatno i kod svih ostalih SUV-ova. Ujedno, to je i jedan od razloga zašto više preferiramo „normalne“ karavane od kros verzija.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(458)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

U čast fokusa,da bi on položio test, sajt bi se trebao zvati 75 km/h, al bi se VW našao uvrijeđen pa bi tražio da se zove 69 km/h u čast svih njegovih sklopocija. Ko će im udovoljiti?🥴

BB

Neki dan sam gledao C5 aircross, baš sam se iznenadio kako se drži ceste…

Laki

I mene je odusevio!

da11

68 km/h 🤣🤣 Nemoj ih precjenjivati.
Jos im esp ne radi.

Don

🤔😂😂😂hvala na ispravci krivog navoda 👍

moron

Interesantna razlika u rezultatu običnog i ovog „povišenog“ fokusa.
Pri čemu je ovaj karavan, ali i panoramac (a to menja težište kao da na krov stavite natovarenu „Thule“ kutiju).
Bilo bi )meni) interesantno kada bi isti testni vozač ovde testirao isto vozilo, ali, sa različitim pneumaticima.

Balkanboj

Što se tiče različitih pneumatika, da ti kažem, razlika je ogromna. Eko i sport pneumatici nemaju veze jedam sa drugim osim što izgledaju na oko isto. Tolika je promena karaktera istog vozila sa istim ogibljenjem.

moron

omaška 😊

Izmenjeno 3 godine pre od strane moron