1. Home
  2. Video
  3. Kia juče predstavila novi amblem (VIDEO)
Kia juče predstavila novi amblem (VIDEO)
4

Kia juče predstavila novi amblem (VIDEO)

336
4
Podelite sa prijateljima:

Juče je uz pirotehnički spektakl, koji će ući u Ginisovu knjigu rekorda, u južnokorejskom gradu Inčonu, Kia zvanično predstavila novi logo. Događaj će ostati upamćen po korišćenju rekordnog broja bespilotnih letilica, koje su u savršenom istovremenskom momentu lansirale stotine svetlećih kugli, učestvujući tako u jedinstvenom umetničkom performansu.

Ukupno je 303 drona bilo angažovano na ispunjenju sna koji bi, možemo pretpostaviti, s najvećim uživanjem otpratio Del Boj iz serije Mućke.

Tako je dakle Kia predstavila svoj novi logo, koji smo inače već svi mogli da vidimo i ranije na brojnim međunarodnim sajtovima koji se bave automobilima. Uskoro će novi bedž uzeti posao starom, i počeće da se pojavljuje na svoj komunikaciji korejske marke. Nasuprot opštim trendovima, Kia će novi simbol primenjivati i na vozilima sopstvene proizvodnje.

U stvari, prototip novog amblema kompanije smo mogli nakratko da vidimo pre dve godine na konceptu Imagine by Kia. Naziv je lišen ovalnog okvira, i napisan, doduše drugačijim fontom, zbog čega i podseća na rukom pribeleženu reč. Prema korporativnoj legendi, „novi logo uključuje elemente simetrije, ritma i uzdizanja“ koje „simboliše samouverenost Kije i posvećenost kupcima.“

Paralelno s promocijom novog bedža, upoznati smo i sa novim sloganom korejske kompanije: „Movement that inspires.“ Moglo bi se prevesti kao: „Pokret koji nadražuje“.

Međutim, uprava Kije se ne zaustavlja tu. Za 15. januar je zakazana prezentacija nove globalne razvojne strategije kompanije, i sve to uprkos tome što je Kia već pre samo godinu dana predstavila Plan S, koji podrazumeva elektrifikaciju i postepeno gašenje ponude modela sa SUS motorima. Planom je predviđeno i jačanje proizvodnih kapaciteta kao i uvećanje udela u prodajnom miksu modela s povišenom pozicijom sedenja.

U međuvremenu, kompanija je objavila i prodajni san za 2021. godinu, prema kom se očekuje isporuka 2,92 miliona vozila, naspram 2,61 milion prodatih Kia tokom godine za nama. Tako je ostvaren pad prodaje od 5,9% u odnosu na lane, a za sve je uvek idealan izgovor: Covid-19.

AutoRepublika

(336)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

radio ga isti lik koji je napravio i novi vw logo !

DOLF

Bože gluposti! Više liči na KN nego na KIA.

Vozac62

исти КТМ лого

Laki

Nikad gori nisam gledao!