1. Home
  2. Vesti
  3. Pol pozicija za BG Car Show i Motopassion 2018.
Pol pozicija za BG Car Show i Motopassion 2018.
0

Pol pozicija za BG Car Show i Motopassion 2018.

875
0
Podelite sa prijateljima:

Sajam automobila DDOR BG Car Show 06 i 12. Međunarodni sajam motocikala Motopassion, koji se na Beogradskom sajmu održavaju od 22. do 28. marta 2018. godine, najreprezentativniji su i najekskluzivniji ovogodišnji regionalni događaji u sektoru automobilske i moto industrije.

Već po tradiciji, Sajam automobila održava se u okolnostima koje su obeležille prethodnu godinu i koje pred proizvođače, distributere i sajamske posetioce i potencijalne kupce postavljaju brojna pitanja: Kako je u Srbiji tokom 2017. registrovano skoro 16 odsto više novih automobila nego u 2016? Zašto se skoro 15 odsto prodatih novih automobila odnosi na luksuzne automobile, one iz premijum segmenta, što je na nivou evrоpskog proseka (prednjačili Audi, Mercedes, BMW i Land Rover, a kupce je našlo i 75 novih Porschea, 27 Jaguara, pet Maseratija, četiri Bentleyja, čak i jedan Rolls-Royce, i to onaj sa prošlogodišnjeg  beogradskog Salona automobila)? Zašto se najviše kupuju najjeftiniji i najskuplji modeli? Zašto najveći porast rejtinga u odnosu na 2016. beleže vozila iz SUV kategorije? Kako su top-listu najprodavanijih proizvođača u Srbiji 2017. zaposeli redom Fiat, Škoda, Volkswagen, Renault, Ford, Opel, Dacia, Toyota, Hyundai i Mercedes? Šta mogu očekivati proizvođači električnih automobila, kojih je tokom 2017. registrovano samo 12, i to svih 12 u Beogradu, i zašto je to tako? Da li su se promenili finansijski uslovi kupovine i održavanja i zakonske okolnosti nabavke novih vozila, itd. i sl.?

Konačno, jedna od izuzetnih prilika u vezi sa ovim sajmom je i činjenica da tradicionalno počinje neposredno po zatvaranju legendarnog Ženevskog salona automobila, nasleđujući i neka globalna pitanja aktuelnog auto i moto sveta, ali i deo njegovog sjaja, ekskluziviteta i inovacionih intriga.

 U saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i generalnim sponzorom, kompanijom DDOR iz Novog Sada, na Beogradskom sajmu se, tokom sedam dana, može očekivati rekordan broj automobilskih brendova. To se odnosi i na renomirane moto brendove spremne za Motopassion, ali i na segment lakih privrednih vozila.

 Isto tako, za očekivati je da najveću pažnju posetilaca, ali i šire javnosti, privuku luksuzni brendovi, a iznenađenja u premium segmentu nikada nije nedostajalo, pa neće ni ovoga puta.

 S obzirom da je je jedan od koncepcijskih imperativa ovih sajmova i promocija tehničko-tehnoloških, dizajnerskih, ali i svih drugih inovativnosti u sektorima kojer pokrivaju, domaću javnost svakako će zanimati i trendovi i noviteti u vezi sa alternativnim pogonskim rešenjima i novi koncepti hibridnih i elektro pogona, te nova dostignuća sa ekološkog i bezbednosnog stanovišta.

 DDOR Bg Car Show i Motopassion ne bi bili kompletni kada sajamskoj ponudi putničkih automobila i motocikala ne bi bili pridodata terenska vozila, kvadovi, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, proizvodi prateće industrije, tuning oprema, ali i finansijske institucije, osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja… Podrzumeva se da će posetiocima biti ponuđeni i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre i druga zadovoljstva, što će posetu sajmovima učiniti ne samo informativnom, poučnom i korisnom nego i zabavnom.

 S obzirom na očigledne znake stabilizovanja tržišta i porast tražnje novih automobila, i za posetioce sajma, odnosno potencijalne kupce, i za uvoznike i distributere, pravi izazov biće formulisanje najpovoljnijih mogućih sajamskih i predsajamskih uslova kupovine. Još uvek ima dovoljno vremena da prodavci, sami ili zajedno sa bankama i lizing kompanijama, pripreme najkonkurentnije cene i finansijske konstrukcije, ili da za isti novac ponude više u servisnim olakšicama, uslovima kreditiranja, dodatnoj opremi, produženoj garanciji i drugim sličnim pogodnostima ili privilegijama za kupce. Uostalom, zbog toga se DDOR Bg Car Show i Motopassion i iščekuju sa već pripremljenim željama, planovima i nestrpljenjem.

Nikako ne treba izostaviti ni izbor za „Automobil godine u Srbiji 2018.“, koji će se održati za vreme trajanja beogradskog salona automobila, u organizaciji Asocijacije automobilskih novinara Srbije. Reč je o jedinom priznatom izboru od strane Srpske asocijacije uvoznika automobila i delova.

 A sajamska zastavica za start već je podignuta.

(875)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments